Liczba pytań: 670958

Liczba odpowiedzi: 6376753

Kategoria: Dowolny temat
(20 odpowiedzi)
gość Pytanie zadaje: dorota [19.11.2010]
Tagi: pierogi

Pierogi własny biznes

kochane jak uważacie czy opłacałoby się otworzyć mały punkt gastronomiczny z domowymi pierogami?różnego rodzaju? na miejscu i na wynos. Proszę pomóżcie-moja mama chciałaby założyć małą firmę. Tylko ona i ktoś do sprzedaży. co uważacie na temat tego pomysłu?

Najlepsza odpowiedź
   
(12 - 3)
80%
ja mysle, ze to super pomysl. a gdyby sie powiodlo to mozna biznes rozszerzyc jeszcze o domowe nalesniki albo krokiety. mmmmniam
gość  MamaDE 19.11.2010 cytuj zgłoś


Sortuj wg: najstarszych / najnowszych / najlepszych
Pozostałe odpowiedzi
   
(12 - 3)
80%
ja mysle, ze to super pomysl. a gdyby sie powiodlo to mozna biznes rozszerzyc jeszcze o domowe nalesniki albo krokiety. mmmmniam ja mysle, ze to super pomysl. a gdyby sie powiodlo to mozna biznes rozszerzyc jeszcze o domowe nalesniki albo krokiety. mmmmniam
gość MamaDE 19.11.10, 14:45 cytuj link zgłoś

   
(9 - 1)
90%
tak i żeby jeszcze było z dowózką np.
gość mi 19.11.10, 14:45 cytuj link zgłoś

   
(9 - 2)
82%
Super, ja bede pierwszym klientem :D
gość gość 19.11.10, 14:45 cytuj link zgłoś

   
(7 - 0)
100%
ja też o tym myślałam z moją mamą gdzyż robimy przepyszne pierogi ;p
gość gość 19.11.10, 15:08 cytuj link zgłoś

   
(9 - 3)
75%
bardzo fajny - uwielbiam pierogi
ale zalezy gdzie...

w Warszawie jest dużo chetnych na takie coś ale też i dużo punktów z pierogami - tak wiec tutaj konkurencja bedzie spora :)
Muza Muza   19.11.10, 14:44 cytuj link zgłoś

   
(4 - 0)
100%
gość
ja też o tym myślałam z moją mamą gdzyż robimy przepyszne pierogi ;p


wiadomo, domowe są najlepsze, ale konkurencja jest duża, i trzeba mieć kasę żeby ten lokal jakoś wyglądał. ta pierogarnia na Wrocławskiej faktycznie jest spoko.
gość gość 24.03.11, 10:50 cytuj link zgłoś

   
(4 - 0)
100%
moja kumpela z tesciowa prowadza pierogarnie w Krakowie. Raczej wiecej hurtowo na wynos. Cos takiego jak bar mleczny, aby zjesc pierogi nie oplacalo sie. Produkuja na wieksze zamowienia i maja od lat wielu klientow. pomysl super
gość gość 19.11.10, 15:08 cytuj link zgłoś

   
(8 - 5)
62%
Jak w Poznaniu to będziecie mnie widywac codziennie-kocham pierogi...
RUSKIE Z BOCZKIEM I CEBULKĄ mmmmm.....
pomysł swietny !
Domowe pierogi będą Wam schodzić tak,że nie nadązycie robić ;o)
trzeba znaleźć dobry punkt i reklama np ulotki lub promocje na początek działania firmy ;o)
PRINCESSKA PRINCESSKA   19.11.10, 14:49 cytuj link zgłoś

   
(7 - 4)
64%
świetny pomysł moja ciocia w wa-wie miała i szło jej świetnie ale przeniosła się na mazury i teraz tu startuje:)
gość gość 19.11.10, 14:52 cytuj link zgłoś

   
(3 - 0)
100%
ja nie wiem czy to takie super pomysl. W samym Poznaniu jest mnóstwo punktów z tego typu jadłem. Nie wiem jak bardzo niskie ceny by musialy byc zeby przebic sie przez konkurencje... Np. Stary Młyn jest wlasciwie wysokiej klasy restauracja-pierogarnią, a ceny mają bardzo atrakcyjne. Jedynym atutem mogłaby być rodzinna atmosfera i bardzo kameralna atmosfera,ale czy to da zarobic?
gość gość 21.03.11, 12:11 cytuj link zgłoś

   
(6 - 4)
60%
ja właśnie wcinam ruskie z cebulką i kwaśną śmietana
gość gość 19.11.10, 14:56 cytuj link zgłoś

   
(1 - 0)
100%
pomysł ok, teraz wszystko zależy od jego wykonania, ważne żeby dobrze wypromować pierogarnię, będzie trzeba też zainwestować w jakiś dobry sprzęt gastronomiczny np w www.gastromarathon.pl szanse na sukces jak najbardziej są
gość błażej 02.06.14, 15:04 cytuj link zgłoś

   
(1 - 0)
100%
ja mysle, ze moze to sie rozkrecic:) ludzie uwielbiaja pierogi, a jeszcze jak beda domowej roboty... Jesli zamierzasz z tym ruszyc to koniecznie zajrzyc na www.raptorsklep.net.pl/ Znajdziesz tam wyposazenie do takiego punktu:)
gość siekierka 02.07.14, 15:23 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
Tez mam wlasna gastronomie i moim ostatnim odkryciem jest piec konwekcyjny ze sklepu Winkler Wachtel Polska, podgrzewa w szybkim tempie, nie spieka i pozwala zachowac wartosci odzywcze, klienci widza czuja roznice :)
gość gość 27.01.15, 13:55 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
Mały punkt gastronomiczny zawsze się sprzedaje, zwłaszcza w regionie turstyycznym. Ja w zeszłym roku zacząłem prowadzić mobilną restaurację którą zakupiłem u http://localpizza.pl/ i to się opłaciło.
gość gość 28.01.15, 10:17 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
jak jedzenie będzie dobre, to i klientela się znajdzie, sól spożywczą i pieprz możesz zamawiać np. u www.sol-polska.pl/ mają atrakcyjne ceny
gość wiola 02.03.15, 05:59 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
uważam, że lokal gastronomiczny ma duży potencjał, ja sama mam własną cukiernio-piekarnię i dobrze mi idzie, urządzenia sobie załatwiłam z www.guztech.com.pl/
gość patrycja 31.01.15, 22:22 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
Według mnie decydując się na otworzenie własnego lokalu warto podjąć współpracę z taką firmą jak http://www.gort.pl - już na etapie planowania inwestycji można uzyskać fachowe doradztwo. Ponieważ firma produkuje nie tylko sprzęt gastronomiczny, ale także meble, okapy, sufity wentylacyjne, odwodnienia itp. można liczyć na profesjonalną pomoc.
gość samantaa 01.07.15, 12:09 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
uważam, że lokal gastronomiczny ma duży potencjał, ja sama mam własną cukiernio-piekarnię i dobrze mi idzie, urządzenia sobie załatwiłam z www.guztech.com.pl/
gość klaudia 27.01.15, 10:20 cytuj link zgłoś

   
(7 - 9)
44%
ja ci powiem ze w gorzowie wielkopolskim maja taki punkt z nalesnikami. i tam sie drzwi nie zamykaja. wiec pierogi pewnie tez
malwinnkaaa1991 malwinnkaaa1991   19.11.10, 14:50 cytuj link zgłoś


 
Zaloguj

Dodaj zdjęcia lub inne pliki »