Liczba pytań: 720080

Liczba odpowiedzi: 6823678

Kategoria: Dowolny temat
(26 odpowiedzi)
gość Pytanie zadaje: dorota [19.11.2010]
Tagi: pierogi

Pierogi własny biznes

kochane jak uważacie czy opłacałoby się otworzyć mały punkt gastronomiczny z domowymi pierogami?różnego rodzaju? na miejscu i na wynos. Proszę pomóżcie-moja mama chciałaby założyć małą firmę. Tylko ona i ktoś do sprzedaży. co uważacie na temat tego pomysłu?

Najlepsza odpowiedź
   
(12 - 3)
80%
ja mysle, ze to super pomysl. a gdyby sie powiodlo to mozna biznes rozszerzyc jeszcze o domowe nalesniki albo krokiety. mmmmniam
gość  MamaDE 19.11.2010 cytuj zgłoś


Sortuj wg: najstarszych / najnowszych / najlepszych
Pozostałe odpowiedzi
   
(12 - 3)
80%
ja mysle, ze to super pomysl. a gdyby sie powiodlo to mozna biznes rozszerzyc jeszcze o domowe nalesniki albo krokiety. mmmmniam ja mysle, ze to super pomysl. a gdyby sie powiodlo to mozna biznes rozszerzyc jeszcze o domowe nalesniki albo krokiety. mmmmniam
gość MamaDE 19.11.10, 14:45 cytuj link zgłoś

   
(9 - 1)
90%
tak i żeby jeszcze było z dowózką np.
gość mi 19.11.10, 14:45 cytuj link zgłoś

   
(9 - 2)
82%
Super, ja bede pierwszym klientem :D
gość gość 19.11.10, 14:45 cytuj link zgłoś

   
(7 - 0)
100%
ja też o tym myślałam z moją mamą gdzyż robimy przepyszne pierogi ;p
gość gość 19.11.10, 15:08 cytuj link zgłoś

   
(9 - 3)
75%
bardzo fajny - uwielbiam pierogi
ale zalezy gdzie...

w Warszawie jest dużo chetnych na takie coś ale też i dużo punktów z pierogami - tak wiec tutaj konkurencja bedzie spora :)
Muza Muza   19.11.10, 14:44 cytuj link zgłoś

   
(11 - 5)
69%
Jak w Poznaniu to będziecie mnie widywac codziennie-kocham pierogi...
RUSKIE Z BOCZKIEM I CEBULKĄ mmmmm.....
pomysł swietny !
Domowe pierogi będą Wam schodzić tak,że nie nadązycie robić ;o)
trzeba znaleźć dobry punkt i reklama np ulotki lub promocje na początek działania firmy ;o)
PRINCESSKA PRINCESSKA   19.11.10, 14:49 cytuj link zgłoś

   
(10 - 4)
71%
świetny pomysł moja ciocia w wa-wie miała i szło jej świetnie ale przeniosła się na mazury i teraz tu startuje:)
gość gość 19.11.10, 14:52 cytuj link zgłoś

   
(10 - 4)
71%
ja właśnie wcinam ruskie z cebulką i kwaśną śmietana
gość gość 19.11.10, 14:56 cytuj link zgłoś

   
(6 - 0)
100%
ja nie wiem czy to takie super pomysl. W samym Poznaniu jest mnóstwo punktów z tego typu jadłem. Nie wiem jak bardzo niskie ceny by musialy byc zeby przebic sie przez konkurencje... Np. Stary Młyn jest wlasciwie wysokiej klasy restauracja-pierogarnią, a ceny mają bardzo atrakcyjne. Jedynym atutem mogłaby być rodzinna atmosfera i bardzo kameralna atmosfera,ale czy to da zarobic?
gość gość 21.03.11, 12:11 cytuj link zgłoś

   
(6 - 0)
100%
moja kumpela z tesciowa prowadza pierogarnie w Krakowie. Raczej wiecej hurtowo na wynos. Cos takiego jak bar mleczny, aby zjesc pierogi nie oplacalo sie. Produkuja na wieksze zamowienia i maja od lat wielu klientow. pomysl super
gość gość 19.11.10, 15:08 cytuj link zgłoś

   
(5 - 0)
100%
gość
ja też o tym myślałam z moją mamą gdzyż robimy przepyszne pierogi ;p


wiadomo, domowe są najlepsze, ale konkurencja jest duża, i trzeba mieć kasę żeby ten lokal jakoś wyglądał. ta pierogarnia na Wrocławskiej faktycznie jest spoko.
gość gość 24.03.11, 10:50 cytuj link zgłoś

   
(5 - 1)
83%
pomysł ok, teraz wszystko zależy od jego wykonania, ważne żeby dobrze wypromować pierogarnię, będzie trzeba też zainwestować w jakiś dobry sprzęt gastronomiczny np w www.gastromarathon.pl szanse na sukces jak najbardziej są
gość błażej 02.06.14, 15:04 cytuj link zgłoś

   
(4 - 1)
80%
ja mysle, ze moze to sie rozkrecic:) ludzie uwielbiaja pierogi, a jeszcze jak beda domowej roboty... Jesli zamierzasz z tym ruszyc to koniecznie zajrzyc na www.raptorsklep.net.pl/ Znajdziesz tam wyposazenie do takiego punktu:)
gość siekierka 02.07.14, 15:23 cytuj link zgłoś

   
(3 - 1)
75%
Tez mam wlasna gastronomie i moim ostatnim odkryciem jest piec konwekcyjny ze sklepu Winkler Wachtel Polska, podgrzewa w szybkim tempie, nie spieka i pozwala zachowac wartosci odzywcze, klienci widza czuja roznice :)
gość gość 27.01.15, 13:55 cytuj link zgłoś

   
(3 - 1)
75%
Mały punkt gastronomiczny zawsze się sprzedaje, zwłaszcza w regionie turstyycznym. Ja w zeszłym roku zacząłem prowadzić mobilną restaurację którą zakupiłem u http://localpizza.pl/ i to się opłaciło.
gość gość 28.01.15, 10:17 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
WON relamowe KUUURVVVY!!!
WON relamowe KUUURVVVY!!!
WON relamowe KUUURVVVY!!! WON relamowe KUUURVVVY!!!
WON relamowe KUUURVVVY!!!
WON relamowe KUUURVVVY!!!
gość gość 07.07.16, 11:59 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
uważam, że lokal gastronomiczny ma duży potencjał, ja sama mam własną cukiernio-piekarnię i dobrze mi idzie, urządzenia sobie załatwiłam z www.guztech.com.pl/
gość klaudia 27.01.15, 10:20 cytuj link zgłoś

   
(0 - 1)
0%
Fajny pomysł. Mogę dać Ci namiar na piękne talerze z kamienia łupkowego www.slateplate.pl, każda potrawa będzie świetnie się na nich prezentować
gość gość 02.05.16, 11:21 cytuj link zgłoś

   
(0 - 1)
0%
a moze zrobic tak foodtrucka z pierogami? takiego czewgos jeszcze nie bylo! przyczepy gastronomiczne znajdziesz ttaj www.przyczepygastronomiczne.pl nowe i ladne bardzo
gość gość 01.04.16, 13:32 cytuj link zgłoś

   
(0 - 1)
0%
Pewnie ze tak! mozesz wymyslic tez sobie oryginalne torebki z wlasnym nadrukiem od www.zrobtorebke.pl/ wtedy zapakowanie na wynos beda wygladaly bardzo profesjonalnie:)
gość gość 01.04.16, 13:48 cytuj link zgłoś

12

 
Zaloguj

Dodaj zdjęcia lub inne pliki »