Liczba pytań: 587540

Liczba odpowiedzi: 5914608

Kategoria: Czas wolny
(10 odpowiedzi)
gość
Pytanie zadaje: Keksinka [17.11.2010]

I znow ja

podajcie mi jakis dobry przepis na sledzika sory za te putania ale stresuje sie ie wiem co i jak


Sortuj wg: najstarszych / najnowszych / najlepszych
Odpowiedzi
   
(1 - 1)
50%
wiesz ja t jestem z tych co czasem ida na łatwiznę. Idź kup jakieś fajne koreczki, później na talerzyk trochę przybrania i już.
gość gość 17.11.10, 13:50 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
hehehehe oki a wiec ja robie tak.. mocze sledzie albo kupuje wymoczone.. dodaje do nich cebulke w plastrach i fasolke czerwoną dodaje pieprzu i zalewam śmietaną :)
gość gość 17.11.10, 13:50 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
http://www.smaczny.pl/przepis,(...)ledzie_lukaszki tu tez jest jakis fajny przepis :) mozesz te sledzie zrobic np na dwa sposoby jedne w smietanie a drugie w oleju
gość gość 17.11.10, 13:52 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
Płaty wymoczyć,pokroić 2-3 cebule w drobną kostkę.Pół szklanki oleju+pół szklanki soku z cytryny.Częścią zalać cebulkę i odstawić na pół godzinki.Płaty ,na to cebulka(łyżką nakładać) ,na to znowu platy,znowu cebulka.Zalać resztą sosu cytrynowo olejowego.
Jeśli chcesz z octem-to ja zanurzam w miseczce pokrojone płaty,układam w salaterce,na to cebulka.
dodi29 dodi29   17.11.10, 13:53 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
Zgrabnalinia
wiesz ja t jestem z tych co czasem ida na łatwiznę. Idź kup jakieś fajne koreczki, później na talerzyk trochę przybrania i już.


Ooooooo i to jest mysl : :***
gość Keksinka 17.11.10, 13:55 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
Ja ci podam .+ platy sledziowe wymocz przez jeden dzien,pozniej je umyj jeszcze,pokroj w kawalki takie duze ,jednego plata na trzy kawalki,dodaj jablko starte cebule, i szklanke jogurtu naturalnego.niech to po stoi ze dwie godz w lodowce.cos pysznego.polecam
gość Ola 17.11.10, 13:57 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
Zgrabnalinia
wiesz ja t jestem z tych co czasem ida na łatwiznę. Idź kup jakieś fajne koreczki, później na talerzyk trochę przybrania i już.


Ooooooo i to jest mysl : :***
gość Keksinka 17.11.10, 13:59 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
Kupne sa nie dobre .chodzi o te gotowe.lepiej samemu zrobic
gość Ola 17.11.10, 14:03 cytuj link zgłoś

   
(1 - 1)
50%
ja mam sprawdzony przepis na śledzie gotowane.
Składniki: 1kg płatów śledziowych świeżych, nie solonych(niestety ciężko jest je dostać więc mogą być matijasy), 0,5kg cebuli, pół szklanki octu, łyżka soli(tylko przy nie solonych śledziach), 2 płaskie łyżeczki cukru, słoiczek koncentratu pomidorowego, ziele angielskie, listek laurowy, pieprz ziarnisty.
Przygotowanie: śledzie kroję w paski ok. 3cm, wrzucam do garnka, cebulę kroję w plasterki, zeszkloną na patelni też wrzucam do garnka, dodaję pozostałe składniki, do szklanki z octem dolewam wody do pełnego. Mieszam i gotuję 15 minut (od momentu zagotowania)na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Gotowe do jedzenia po ostygnięciu. Pycha:)
AndziaH AndziaH   17.11.10, 14:05 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
ja robie zwykłe platy z dodatkiem cebulki i ogorka korniszona posiekanego w kosteczke,lub z cebulka i rodzynkami..łatwe i pyszne.
Milutka30 Milutka30   17.11.10, 14:09 cytuj link zgłoś


 
Zaloguj

Dodaj zdjęcia lub inne pliki »