Liczba pytań: 757899

Liczba odpowiedzi: 7098171

(5 odpowiedzi)
gość
Pytanie zadaje: gość [03.10.2017]

Robot planetarny

Ma Moze ktoras z was robot planetarny ? Jak sie sprawdza przy wyrabianiu ciasta ale na np. Pizze. Drozdzowe czy pierogi ? Jaki model macie ?

Najlepsza odpowiedź
   
(2 - 0)
100%
gość
gość
Mam kenwood prospero i robie w nie wszytko od ciasta chlebowego na zakwasie po sernik. Jako wieloczynnosciowy sprawdza sie średnio, maszynka do miesa to żart, sokowirówka jest mocno srednia, skacze po blacie i hałasuje jak starujący jambo jett, ale i tak to dobry kompromis miedzy ceną, a jakością. Samo wyrabianie ciasta 5/5, reszta 3/5.
dzieki. Planuje kupic sam bez bakeries bo mam je oddzielnie. Tylko zasranawiam sie czy przez mc bede go uzywax a potemnspakuje i bedzie sie kurzyl


U mnie się nie kurzy, bo duzo piekę. Gdybym miała go używać 3 razy na miesiąc zostałabym przy ręcznym.
gość  gość 03.10.2017 cytuj zgłoś


Sortuj wg: najstarszych / najnowszych / najlepszych
Pozostałe odpowiedzi
   
(0 - 0)
0%
Mam kenwood prospero i robie w nie wszytko od ciasta chlebowego na zakwasie po sernik. Jako wieloczynnosciowy sprawdza sie średnio, maszynka do miesa to żart, sokowirówka jest mocno srednia, skacze po blacie i hałasuje jak starujący jambo jett, ale i tak to dobry kompromis miedzy ceną, a jakością. Samo wyrabianie ciasta 5/5, reszta 3/5.
gość gość 03.10.17, 22:34 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
gość
Mam kenwood prospero i robie w nie wszytko od ciasta chlebowego na zakwasie po sernik. Jako wieloczynnosciowy sprawdza sie średnio, maszynka do miesa to żart, sokowirówka jest mocno srednia, skacze po blacie i hałasuje jak starujący jambo jett, ale i tak to dobry kompromis miedzy ceną, a jakością. Samo wyrabianie ciasta 5/5, reszta 3/5.
dzieki. Planuje kupic sam bez bakeries bo mam je oddzielnie. Tylko zasranawiam sie czy przez mc bede go uzywax a potemnspakuje i bedzie sie kurzyl
gość gość 03.10.17, 22:42 cytuj link zgłoś

   
(2 - 0)
100%
gość
gość
Mam kenwood prospero i robie w nie wszytko od ciasta chlebowego na zakwasie po sernik. Jako wieloczynnosciowy sprawdza sie średnio, maszynka do miesa to żart, sokowirówka jest mocno srednia, skacze po blacie i hałasuje jak starujący jambo jett, ale i tak to dobry kompromis miedzy ceną, a jakością. Samo wyrabianie ciasta 5/5, reszta 3/5.
dzieki. Planuje kupic sam bez bakeries bo mam je oddzielnie. Tylko zasranawiam sie czy przez mc bede go uzywax a potemnspakuje i bedzie sie kurzyl


U mnie się nie kurzy, bo duzo piekę. Gdybym miała go używać 3 razy na miesiąc zostałabym przy ręcznym. [autor="gość"] [autor="gość"] Mam kenwood prospero i robie w nie wszytko od ciasta chlebowego na zakwasie po sernik. Jako wieloczynnosciowy sprawdza sie średnio, maszynka do miesa to żart, sokowirówka jest mocno srednia, skacze po blacie i hałasuje jak starujący jambo jett, ale i tak to dobry kompromis miedzy ceną, a jakością. Samo wyrabianie ciasta 5/5, reszta 3/5. [/autor] dzieki. Planuje kupic sam bez bakeries bo mam je oddzielnie. Tylko zasranawiam sie czy przez mc bede go uzywax a potemnspakuje i bedzie sie kurzyl [/autor]

U mnie się nie kurzy, bo duzo piekę. Gdybym miała go używać 3 razy na miesiąc zostałabym przy ręcznym.
gość gość 03.10.17, 22:46 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
Ja mam z tefala qb405 chyba, ale.. ze wzgledu na duza ilosc plastiku boje sie wyrabiac w nim takie geste ciasta, bo mam wrazenie ze sie rozleci :D robilam w nim chleb, kruche ciasto i radzi sobie dobrze. Ja za swoj mikser dalam okolo 500 zl (a w zestawie tarka, maszynka do mielenia, sokowirowka, blender, czego sie nie spodziewalam za ta cene). Oczywiscie wszystko plastikowe, ale do moich potrzeb wystarczy.
Swoj model raczej odradzam, ale generalnie mikser planetarny to super sprawa, na pewno sie nie bedzie kurzyl :)
gość gość 04.10.17, 00:30 cytuj link zgłoś

   
(1 - 0)
100%
Mamy Kitchenaida, fantastycznie się sprawdza przy wyrabianiu wszelkich ciast, w tym drożdżowych z ponad kilograma mąki (jest masywny, ciężki, metalowy - po prostu stabilny i solidny). Wcześniej miałam Kenwooda i niestety przy wyrabianiu większej ilości chleba...nie wyrabiał. A my chleb robimy często, więc coś, co sobie z nim radzi było podstawą. Gdyby nie to wymaganie to pewnie poprzestalibyśmy na czymś słabszym, podobnym do tego kenwooda.
gość gość 04.10.17, 01:04 cytuj link zgłoś


 
Zaloguj