Liczba pytań: 759167

Liczba odpowiedzi: 7106525

(23 odpowiedzi)
gość
Pytanie zadaje: gość [17.08.2017]

Co robiłyście na obiad?

Ja gołąbki z ziemniakami.

Najlepsza odpowiedź
   
(1 - 0)
100%
Nic, nie robimy obiadów w tygodniu, jemy w pracy (ja dziś miałam łososia z sosem koperkowym, fasolką i ryżem, plus ciacho czekoladowe).
gość  gość 17.08.2017 cytuj zgłoś


Sortuj wg: najstarszych / najnowszych / najlepszych
Pozostałe odpowiedzi
   
(0 - 0)
0%
Jeszcze nie jedlismy,czekam na meza. Jest smazony ryz po chinsku na ostro. W nim duzo warzyw i jajko.. do tego kurczak w sosie fistaszkowym
gość gość 17.08.17, 16:12 cytuj link zgłoś

   
(1 - 0)
100%
Nic, nie robimy obiadów w tygodniu, jemy w pracy (ja dziś miałam łososia z sosem koperkowym, fasolką i ryżem, plus ciacho czekoladowe). Nic, nie robimy obiadów w tygodniu, jemy w pracy (ja dziś miałam łososia z sosem koperkowym, fasolką i ryżem, plus ciacho czekoladowe).
gość gość 17.08.17, 16:13 cytuj link zgłoś

   
(1 - 0)
100%
Ja też gołąbki :)
gość gość 17.08.17, 16:15 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
Ja polędwiczki z kurczaka pieczone w boczku, surówka z buraczków i ziemniaki, do tego sos myśliwski własnej roboty :-)
gość gość 17.08.17, 16:16 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
gość
Ja polędwiczki z kurczaka pieczone w boczku, surówka z buraczków i ziemniaki, do tego sos myśliwski własnej roboty :-)


Jak robisz ten sos?
gość gość 17.08.17, 16:17 cytuj link zgłoś

   
(1 - 0)
100%
Pierogi z truskawkami
ducati96 ducati96   17.08.17, 16:25 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
Papryka faszerowana miesem mielonym i pieczarkami do tego ryz i surowka z bialej kapusty
gość gość 17.08.17, 16:26 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
Na rozgrzaną patelnię wrzucić pokrojony w kostkę boczek, do którego po wytopieniu tłuszczu dodać należy posiekaną drobno cebulę. Gdy cebulka się zeszkli, dorzucić do niej świeże grzyby, posolić i dusić do odparowania większej ilości wody. Po tym czasie dodać pokrojone w kostkę ogórki oraz wino, doprawić musztardą, koncentratem pomidorowym i dusić do zgęstnienia sosu. Po ok. 10 minutach dodać sól, pieprz, ewentualnie dwa ząbki czosnku.
gość gość 17.08.17, 16:27 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
gość
Na rozgrzaną patelnię wrzucić pokrojony w kostkę boczek, do którego po wytopieniu tłuszczu dodać należy posiekaną drobno cebulę. Gdy cebulka się zeszkli, dorzucić do niej świeże grzyby, posolić i dusić do odparowania większej ilości wody. Po tym czasie dodać pokrojone w kostkę ogórki oraz wino, doprawić musztardą, koncentratem pomidorowym i dusić do zgęstnienia sosu. Po ok. 10 minutach dodać sól, pieprz, ewentualnie dwa ząbki czosnku.



Dzieki :)
gość gość 17.08.17, 16:28 cytuj link zgłoś

   
(1 - 1)
50%
gość
Na rozgrzaną patelnię wrzucić pokrojony w kostkę boczek, do którego po wytopieniu tłuszczu dodać należy posiekaną drobno cebulę. Gdy cebulka się zeszkli, dorzucić do niej świeże grzyby, posolić i dusić do odparowania większej ilości wody. Po tym czasie dodać pokrojone w kostkę ogórki oraz wino, doprawić musztardą, koncentratem pomidorowym i dusić do zgęstnienia sosu. Po ok. 10 minutach dodać sól, pieprz, ewentualnie dwa ząbki czosnku.
sporo tego boczku..i w sosie i mieso w nim zawiniete,plus samo mieso..i wino i grzyby i jakies,weglowodany pewnie. Padlabym na,reszte dnia w spiaczke poobiednia.
gość gość 17.08.17, 16:36 cytuj link zgłoś

   
(1 - 0)
100%
gość
Na rozgrzaną patelnię wrzucić pokrojony w kostkę boczek, do którego po wytopieniu tłuszczu dodać należy posiekaną drobno cebulę. Gdy cebulka się zeszkli, dorzucić do niej świeże grzyby, posolić i dusić do odparowania większej ilości wody. Po tym czasie dodać pokrojone w kostkę ogórki oraz wino, doprawić musztardą, koncentratem pomidorowym i dusić do zgęstnienia sosu. Po ok. 10 minutach dodać sól, pieprz, ewentualnie dwa ząbki czosnku.
no i caly sos zepsujesz wtedy surowym czosnkiem. Piwinno sie go dodac na poczatku zeby to nie byl sos czosnkowy.
gość gość 17.08.17, 16:37 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
Nic. Wczoraj robiłam ryż z ananasem, mąż później ma zupę zrobic. Ja dziś pracowałam od 7 do 15,więc mam wolne od garów i domu
gość gość 17.08.17, 16:38 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
gość
gość
Na rozgrzaną patelnię wrzucić pokrojony w kostkę boczek, do którego po wytopieniu tłuszczu dodać należy posiekaną drobno cebulę. Gdy cebulka się zeszkli, dorzucić do niej świeże grzyby, posolić i dusić do odparowania większej ilości wody. Po tym czasie dodać pokrojone w kostkę ogórki oraz wino, doprawić musztardą, koncentratem pomidorowym i dusić do zgęstnienia sosu. Po ok. 10 minutach dodać sól, pieprz, ewentualnie dwa ząbki czosnku.
sporo tego boczku..i w sosie i mieso w nim zawiniete,plus samo mieso..i wino i grzyby i jakies,weglowodany pewnie. Padlabym na,reszte dnia w spiaczke poobiednia.


A ja już zdążyłam pobiegać i spalić te kalorie :-) Teraz zabieram się za sprzątanie :-)
gość gość 17.08.17, 16:39 cytuj link zgłoś

   
(1 - 3)
25%
gość
gość
Na rozgrzaną patelnię wrzucić pokrojony w kostkę boczek, do którego po wytopieniu tłuszczu dodać należy posiekaną drobno cebulę. Gdy cebulka się zeszkli, dorzucić do niej świeże grzyby, posolić i dusić do odparowania większej ilości wody. Po tym czasie dodać pokrojone w kostkę ogórki oraz wino, doprawić musztardą, koncentratem pomidorowym i dusić do zgęstnienia sosu. Po ok. 10 minutach dodać sól, pieprz, ewentualnie dwa ząbki czosnku.
no i caly sos zepsujesz wtedy surowym czosnkiem. Piwinno sie go dodac na poczatku zeby to nie byl sos czosnkowy.


Czosnku się nie smaży.
gość gość 17.08.17, 16:40 cytuj link zgłoś

   
(1 - 0)
100%
gość
gość
gość
Na rozgrzaną patelnię wrzucić pokrojony w kostkę boczek, do którego po wytopieniu tłuszczu dodać należy posiekaną drobno cebulę. Gdy cebulka się zeszkli, dorzucić do niej świeże grzyby, posolić i dusić do odparowania większej ilości wody. Po tym czasie dodać pokrojone w kostkę ogórki oraz wino, doprawić musztardą, koncentratem pomidorowym i dusić do zgęstnienia sosu. Po ok. 10 minutach dodać sól, pieprz, ewentualnie dwa ząbki czosnku.
no i caly sos zepsujesz wtedy surowym czosnkiem. Piwinno sie go dodac na poczatku zeby to nie byl sos czosnkowy.
Czosnku się nie smaży.
nie na yebitnym ogniu i nie samego. Spokojnie mozna go wrzucic jak cebulka juz sie zeszkli, na pol duzym ogniu na minute lub dwie i dodac reszte skladnikow. Podstawy gastronomii.
gość gość 17.08.17, 16:43 cytuj link zgłoś

   
(1 - 1)
50%
Wyśmienita restauracja zaserwowała mi mix ryb i owoców morza z przepyszną sałatką :)
gość gość 17.08.17, 16:50 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
gość
Wyśmienita restauracja zaserwowała mi mix ryb i owoców morza z przepyszną sałatką :)
restauracja nie jest wysmienita tak jak obiad nie jest syty.
gość gość 17.08.17, 16:53 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
gość"] [autor="gość
Wyśmienita restauracja zaserwowała mi mix ryb i owoców morza z przepyszną sałatką :)
restauracja nie jest wysmienita tak jak obiad nie jest syty
Niech ci bedzie, wyśmienita kuchnia :)
gość gość 17.08.17, 16:57 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
gość"]
gość
[autor="gość
Wyśmienita restauracja zaserwowała mi mix ryb i owoców morza z przepyszną sałatką :)
restauracja nie jest wysmienita tak jak obiad nie jest syty Niech ci bedzie, wyśmienita kuchnia :)
dziekuje. Wiem, jestem nazistka :p
gość gość 17.08.17, 16:58 cytuj link zgłoś

   
(2 - 1)
67%
gość"]
gość
gość
[autor="gość
Wyśmienita restauracja zaserwowała mi mix ryb i owoców morza z przepyszną sałatką :)
restauracja nie jest wysmienita tak jak obiad nie jest syty Niech ci bedzie, wyśmienita kuchnia :)
dziekuje. Wiem, jestem nazistka :p


Zdanie rozpoczynamy z wielkiej litery :)
gość gość 17.08.17, 17:01 cytuj link zgłoś

12

 
Zaloguj