Liczba pytań: 757932

Liczba odpowiedzi: 7098353

Kategoria: Dowolny temat
(59 odpowiedzi)
gość
Pytanie zadaje: gość [10.08.2017]

Robicie jakies przetwory do słoików?

Ja właśnie zakończyłam sezon ogórkowy. Zrobiłam kiszone, korniszony, sałatki z kurkumą i w zalewie musztardowej. Uwielbiam lato, bo moja praca pozwala mi siedziec prawie dwa miesiące w domu i zajmować sie warzywami.

Najlepsza odpowiedź
   
(10 - 3)
77%
A ja robię. Co prawda w tym roku tylko kiszone bo sałatki z tamtego roku zostały. (Polecam ogórkowa z czosnkiem znalazłam przepis w necie są boskie). Ale robiłam sokbi dżem z czarnej porzeczki będą jeszcze na pewno z malin.sok z kwiatów bzu i mniszka robiłam. Mam zamiar jeszcze z owoców czarnego bzu.
gość  gość 10.08.2017 cytuj zgłoś


Sortuj wg: najstarszych / najnowszych / najlepszych
Pozostałe odpowiedzi
   
(1 - 5)
17%
Tutaj nie pogadasz o takich rzeczach za bardzo bo wszystkie wola do stulejki poleciec. Ja nie robię
gość gość 10.08.17, 22:50 cytuj link zgłoś

   
(10 - 3)
77%
A ja robię. Co prawda w tym roku tylko kiszone bo sałatki z tamtego roku zostały. (Polecam ogórkowa z czosnkiem znalazłam przepis w necie są boskie). Ale robiłam sokbi dżem z czarnej porzeczki będą jeszcze na pewno z malin.sok z kwiatów bzu i mniszka robiłam. Mam zamiar jeszcze z owoców czarnego bzu. A ja robię. Co prawda w tym roku tylko kiszone bo sałatki z tamtego roku zostały. (Polecam ogórkowa z czosnkiem znalazłam przepis w necie są boskie). Ale robiłam sokbi dżem z czarnej porzeczki będą jeszcze na pewno z malin.sok z kwiatów bzu i mniszka robiłam. Mam zamiar jeszcze z owoców czarnego bzu.
gość gość 10.08.17, 22:55 cytuj link zgłoś

   
(1 - 3)
25%
A ja ogroki. Kisilem w wielu slojach
gość gość 10.08.17, 22:56 cytuj link zgłoś

   
(0 - 3)
0%
gość
A ja robię. Co prawda w tym roku tylko kiszone bo sałatki z tamtego roku zostały. (Polecam ogórkowa z czosnkiem znalazłam przepis w necie są boskie). Ale robiłam sokbi dżem z czarnej porzeczki będą jeszcze na pewno z malin.sok z kwiatów bzu i mniszka robiłam. Mam zamiar jeszcze z owoców czarnego bzu.


Ja dopiero posadziłam porzeczki wiec musze troche poczekać na dżemy :)
gość gość 10.08.17, 22:57 cytuj link zgłoś

   
(0 - 2)
0%
A mi wszystkie kiszone gniją nie wiem czemu i woda sie z nich wylewa
gość gość 10.08.17, 23:00 cytuj link zgłoś

   
(0 - 1)
0%
gość
gość
A ja robię. Co prawda w tym roku tylko kiszone bo sałatki z tamtego roku zostały. (Polecam ogórkowa z czosnkiem znalazłam przepis w necie są boskie). Ale robiłam sokbi dżem z czarnej porzeczki będą jeszcze na pewno z malin.sok z kwiatów bzu i mniszka robiłam. Mam zamiar jeszcze z owoców czarnego bzu.
Ja dopiero posadziłam porzeczki wiec musze troche poczekać na dżemy :)
ja mam tylko 3 krzaczki więc to poszło na bieżąco na kompot . Na przetwory kupowałam. W tamtym roku była po niecałe dwa złote !!! Za te pieniądze nawet by mi się zbierać nie chciało.... W tym po 3 zł płaciłam . Jakieś 30 kg przerobilam. W tamtym roku 50.. a i keczup z cukini robię
gość gość 10.08.17, 23:01 cytuj link zgłoś

   
(0 - 1)
0%
gość
gość
gość
A ja robię. Co prawda w tym roku tylko kiszone bo sałatki z tamtego roku zostały. (Polecam ogórkowa z czosnkiem znalazłam przepis w necie są boskie). Ale robiłam sokbi dżem z czarnej porzeczki będą jeszcze na pewno z malin.sok z kwiatów bzu i mniszka robiłam. Mam zamiar jeszcze z owoców czarnego bzu.
Ja dopiero posadziłam porzeczki wiec musze troche poczekać na dżemy :)
ja mam tylko 3 krzaczki więc to poszło na bieżąco na kompot . Na przetwory kupowałam. W tamtym roku była po niecałe dwa złote !!! Za te pieniądze nawet by mi się zbierać nie chciało.... W tym po 3 zł płaciłam . Jakieś 30 kg przerobilam. W tamtym roku 50.. a i keczup z cukini robię


Keczup z cukini? A to ciekawe. Moze podzielisz sie przepisem?
gość gość 10.08.17, 23:02 cytuj link zgłoś

   
(1 - 1)
50%
gość
gość
gość
gość
A ja robię. Co prawda w tym roku tylko kiszone bo sałatki z tamtego roku zostały. (Polecam ogórkowa z czosnkiem znalazłam przepis w necie są boskie). Ale robiłam sokbi dżem z czarnej porzeczki będą jeszcze na pewno z malin.sok z kwiatów bzu i mniszka robiłam. Mam zamiar jeszcze z owoców czarnego bzu.
Ja dopiero posadziłam porzeczki wiec musze troche poczekać na dżemy :)
ja mam tylko 3 krzaczki więc to poszło na bieżąco na kompot . Na przetwory kupowałam. W tamtym roku była po niecałe dwa złote !!! Za te pieniądze nawet by mi się zbierać nie chciało.... W tym po 3 zł płaciłam . Jakieś 30 kg przerobilam. W tamtym roku 50.. a i keczup z cukini robię
Keczup z cukini? A to ciekawe. Moze podzielisz sie przepisem?
na pewno znajdziesz w necie ale zaraz Erkne to najwyżej linka wstawie
gość gość 10.08.17, 23:04 cytuj link zgłoś

   
(0 - 2)
0%
A co do dżemu to ja wole swoje robic bez oprysku
gość gość 10.08.17, 23:04 cytuj link zgłoś

   
(0 - 1)
0%
gość
gość
gość
gość
gość
A ja robię. Co prawda w tym roku tylko kiszone bo sałatki z tamtego roku zostały. (Polecam ogórkowa z czosnkiem znalazłam przepis w necie są boskie). Ale robiłam sokbi dżem z czarnej porzeczki będą jeszcze na pewno z malin.sok z kwiatów bzu i mniszka robiłam. Mam zamiar jeszcze z owoców czarnego bzu.
Ja dopiero posadziłam porzeczki wiec musze troche poczekać na dżemy :)
ja mam tylko 3 krzaczki więc to poszło na bieżąco na kompot . Na przetwory kupowałam. W tamtym roku była po niecałe dwa złote !!! Za te pieniądze nawet by mi się zbierać nie chciało.... W tym po 3 zł płaciłam . Jakieś 30 kg przerobilam. W tamtym roku 50.. a i keczup z cukini robię
Keczup z cukini? A to ciekawe. Moze podzielisz sie przepisem?
na pewno znajdziesz w necie ale zaraz Erkne to najwyżej linka wstawie


Znalazłam :) musi byc dobre
gość gość 10.08.17, 23:05 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
gość
gość
gość
gość
gość
A ja robię. Co prawda w tym roku tylko kiszone bo sałatki z tamtego roku zostały. (Polecam ogórkowa z czosnkiem znalazłam przepis w necie są boskie). Ale robiłam sokbi dżem z czarnej porzeczki będą jeszcze na pewno z malin.sok z kwiatów bzu i mniszka robiłam. Mam zamiar jeszcze z owoców czarnego bzu.
Ja dopiero posadziłam porzeczki wiec musze troche poczekać na dżemy :)
ja mam tylko 3 krzaczki więc to poszło na bieżąco na kompot . Na przetwory kupowałam. W tamtym roku była po niecałe dwa złote !!! Za te pieniądze nawet by mi się zbierać nie chciało.... W tym po 3 zł płaciłam . Jakieś 30 kg przerobilam. W tamtym roku 50.. a i keczup z cukini robię
Keczup z cukini? A to ciekawe. Moze podzielisz sie przepisem?
na pewno znajdziesz w necie ale zaraz Erkne to najwyżej linka wstawie
https://www.przyslijprz
epis.pl/przepis/ketchup-z-cukinii tylko unie chyba są 3 przeciery i 3/4 szklanki octu.
gość gość 10.08.17, 23:07 cytuj link zgłoś

   
(1 - 2)
33%
Zrobiłam dżem truskawkowy, ogórki kiszone i na occie, ogórki "krokodylki" takie mega ostre bo lubię, cwikle, sałatkę obiadowa z cukinii, keczup z niej, napewno zrobię kapustę kiszona, i zastanawiam się nad papryka marynowana, no i jeszcze przecier z pomidorów i finito czyli tylko to co lubimy i ci schodzi
gość mamba 10.08.17, 23:07 cytuj link zgłoś

   
(0 - 1)
0%
mamba
Zrobiłam dżem truskawkowy, ogórki kiszone i na occie, ogórki "krokodylki" takie mega ostre bo lubię, cwikle, sałatkę obiadowa z cukinii, keczup z niej, napewno zrobię kapustę kiszona, i zastanawiam się nad papryka marynowana, no i jeszcze przecier z pomidorów i finito czyli tylko to co lubimy i ci schodzi


Juz ćwikłę? Ja jeszcze czekam az mi buraczki urosną
gość gość 10.08.17, 23:09 cytuj link zgłoś

   
(0 - 1)
0%
gość
A co do dżemu to ja wole swoje robic bez oprysku
no pewnie że swoje najlepsze!ale ja nie mam na tyle więc wolałam kupić owoce niż dżem. A kupowałam od znajomej więc może przynajmniej mniej tych oprysków niż takie sklepowe.
gość gość 10.08.17, 23:10 cytuj link zgłoś

   
(0 - 1)
0%
gość
gość
A co do dżemu to ja wole swoje robic bez oprysku
no pewnie że swoje najlepsze!ale ja nie mam na tyle więc wolałam kupić owoce niż dżem. A kupowałam od znajomej więc może przynajmniej mniej tych oprysków niż takie sklepowe.


No jak masz z dobrego źrodła to fajnie, ja niestety nie mam nikogo kto ma i sprzedaje
gość gość 10.08.17, 23:11 cytuj link zgłoś

   
(0 - 1)
0%
gość
mamba
Zrobiłam dżem truskawkowy, ogórki kiszone i na occie, ogórki "krokodylki" takie mega ostre bo lubię, cwikle, sałatkę obiadowa z cukinii, keczup z niej, napewno zrobię kapustę kiszona, i zastanawiam się nad papryka marynowana, no i jeszcze przecier z pomidorów i finito czyli tylko to co lubimy i ci schodzi
Juz ćwikłę? Ja jeszcze czekam az mi buraczki urosną
z mojego ogródka bym się nie doczekała ale dostałam wielką porcje od miłej starszej pani to przerobilam :)
gość mamba 10.08.17, 23:11 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
mamba
gość
mamba
Zrobiłam dżem truskawkowy, ogórki kiszone i na occie, ogórki "krokodylki" takie mega ostre bo lubię, cwikle, sałatkę obiadowa z cukinii, keczup z niej, napewno zrobię kapustę kiszona, i zastanawiam się nad papryka marynowana, no i jeszcze przecier z pomidorów i finito czyli tylko to co lubimy i ci schodzi
Juz ćwikłę? Ja jeszcze czekam az mi buraczki urosną
z mojego ogródka bym się nie doczekała ale dostałam wielką porcje od miłej starszej pani to przerobilam :)


A no chyba, ze tak :)
gość gość 10.08.17, 23:12 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
mamba
Zrobiłam dżem truskawkowy, ogórki kiszone i na occie, ogórki "krokodylki" takie mega ostre bo lubię, cwikle, sałatkę obiadowa z cukinii, keczup z niej, napewno zrobię kapustę kiszona, i zastanawiam się nad papryka marynowana, no i jeszcze przecier z pomidorów i finito czyli tylko to co lubimy i ci schodzi
jak paprykę to polecam na miodzie. W sensie do zalewy dodajesz miód! Jest bardzo dobra. Ta zalewa robiłam też korniszony a w tamtym roku nawet zaryzykowałam do grzybów (rydzow) bo dostałam kosZ i nie wiedziałam co mam z nimi zrobić i były boskie
gość gość 10.08.17, 23:12 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
gość
mamba
Zrobiłam dżem truskawkowy, ogórki kiszone i na occie, ogórki "krokodylki" takie mega ostre bo lubię, cwikle, sałatkę obiadowa z cukinii, keczup z niej, napewno zrobię kapustę kiszona, i zastanawiam się nad papryka marynowana, no i jeszcze przecier z pomidorów i finito czyli tylko to co lubimy i ci schodzi
jak paprykę to polecam na miodzie. W sensie do zalewy dodajesz miód! Jest bardzo dobra. Ta zalewa robiłam też korniszony a w tamtym roku nawet zaryzykowałam do grzybów (rydzow) bo dostałam kosZ i nie wiedziałam co mam z nimi zrobić i były boskie


Ja tez uwielbiam rydze ale boje sie po lesie chodzic bo strasznie niedźwiedzie łażą
gość gość 10.08.17, 23:14 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
gość
mamba
Zrobiłam dżem truskawkowy, ogórki kiszone i na occie, ogórki "krokodylki" takie mega ostre bo lubię, cwikle, sałatkę obiadowa z cukinii, keczup z niej, napewno zrobię kapustę kiszona, i zastanawiam się nad papryka marynowana, no i jeszcze przecier z pomidorów i finito czyli tylko to co lubimy i ci schodzi
jak paprykę to polecam na miodzie. W sensie do zalewy dodajesz miód! Jest bardzo dobra. Ta zalewa robiłam też korniszony a w tamtym roku nawet zaryzykowałam do grzybów (rydzow) bo dostałam kosZ i nie wiedziałam co mam z nimi zrobić i były boskie
może faktycznie się skuszę, próbowałam ogórków na miodzie, nawet ok, ale nie robiłam, w sumie z papryka można spróbować, dziś w delikatesach była taka żółta (biała?) po niecałe 2 zł...może spróbuję, czy tylko czerwona się nadaje?
gość mamba 10.08.17, 23:16 cytuj link zgłoś


 
Zaloguj