Liczba pytań: 593467

Liczba odpowiedzi: 5977882

Kategoria: Dowolny temat
(10 odpowiedzi)
gość
Pytanie zadaje: gość [24.07.2010]

Buraczki smazone

ugotowalam buraczki ,i teraz co mam je zetrzec na tarce tak jak normalnie do jedzienia i cebulki dodac -plus przyprawy -i smazyc?? czy inaczej sie to robi?

Najlepsza odpowiedź
   
(1 - 0)
100%
ja podczas smazenia dodaje na koiec zamiast maki to bulke tarta
zielonymak  zielonymak   24.07.2010 cytuj zgłoś


Sortuj wg: najstarszych / najnowszych / najlepszych
Pozostałe odpowiedzi
   
(0 - 2)
0%
Najpierw cebulkę zasmażam a później dodaję buraczki
gość gość 24.07.10, 12:36 cytuj link zgłoś

   
(0 - 1)
0%
Moja babcia dodawała jeszcze łyżkę mąki.
gość Lulu 24.07.10, 12:37 cytuj link zgłoś

   
(1 - 1)
50%
zetrzyj na tarce i przypraw je dodaj troche soli i troche cukru,tak do smaku, sprobuj, a potem rzuc na patelnie, dodaj troszke maki i przemieszaj i gotowe
gość gość 24.07.10, 12:38 cytuj link zgłoś

   
(1 - 2)
33%
dziekowac laski.
gość gość 24.07.10, 12:38 cytuj link zgłoś

   
(1 - 1)
50%
ja jeszcze dodaję odrobinę soku z cytryny i troszkę cukru
anulcia123 anulcia123   24.07.10, 12:41 cytuj link zgłoś

   
(0 - 1)
0%
a co to za jedzenie?
gość gość 24.07.10, 12:44 cytuj link zgłoś

   
(1 - 1)
50%
gość
zetrzyj na tarce i przypraw je dodaj troche soli i troche cukru,tak do smaku, sprobuj, a potem rzuc na patelnie, dodaj troszke maki i przemieszaj i gotowe


no i jeszcze kapkę soku z cytryny polecam
kulka kulka   24.07.10, 12:49 cytuj link zgłoś

   
(0 - 2)
0%
ja robie tak: goruje, scieram, sol pieprz,cukier i kwasek cytrynowy dla smaku..wrzucam do garnka...na patelnie klade maslo..im wiecej tym lepiej:) i zesmazam na nim make..zasmazka....i dolewam do buraczkow..mieszam i gotowe!!! najlepsze buraczki jakie jadlam... u mnie w domu robilo sie z cebulka i skwareczkami ale te sa stanowczo lepsze..przynajmneij dla mnie...a nauczyla mnei tego tesciowa ;)
gość gość 24.07.10, 13:24 cytuj link zgłoś

   
(0 - 1)
0%
gość
ja robie tak: goruje, scieram, sol pieprz,cukier i kwasek cytrynowy dla smaku..wrzucam do garnka...na patelnie klade maslo..im wiecej tym lepiej:) i zesmazam na nim make..zasmazka....i dolewam do buraczkow..mieszam i gotowe!!! najlepsze buraczki jakie jadlam... u mnie w domu robilo sie z cebulka i skwareczkami ale te sa stanowczo lepsze..przynajmneij dla mnie...a nauczyla mnei tego tesciowa ;)
a ja nastepnym razem zrobie ze skwarkami i sprobuje boeni wiedzialam ze z tym sie robi tez-dzieki sliczne
gość gość 24.07.10, 13:42 cytuj link zgłoś

   
(1 - 0)
100%
ja podczas smazenia dodaje na koiec zamiast maki to bulke tarta ja podczas smazenia dodaje na koiec zamiast maki to bulke tarta
zielonymak zielonymak   24.07.10, 18:38 cytuj link zgłoś


 
Zaloguj

Dodaj zdjęcia lub inne pliki »