Liczba pytań: 587312

Liczba odpowiedzi: 5912320

Kategoria: Dowolny temat
(9 odpowiedzi)
gość
Pytanie zadaje: gość [17.06.2013]

Technik żywienia i usług gastronomicznych

mamy - w szkole nie potrafią mi odpowiedzieć!
Czy po szkole policealnej, takiej, jak w temacie, można być kucharzem?? Czy to inny zawód zupełnie??

Najlepsza odpowiedź
   
(1 - 0)
100%
do bycia kucharzem nie trzeba szkoły, a taki technik ci nie zaszkodzi, choć z przygotowywanie potraw ma niewiele wspólnego
gość  gość 17.06.2013 cytuj zgłoś


Sortuj wg: najstarszych / najnowszych / najlepszych
Pozostałe odpowiedzi
   
(0 - 0)
0%
możesz być, ja np. lubię gotować i zdecydowałam się otworzyć małą gastronomię, sprzęt gastronomiczny już mam z www.gastromarathon.pl/ teraz układam menu, jeżeli masz pasję do czegoś to po prostu to rób
gość magda 03.10.14, 07:25 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
gość
gość
ja jestem szefowa kochni i mam duzy wplyw na to jakich ludzi przyjmujemy do pracy w kochni i nigdy sie nie kieruje wyksztalceniem, bo szkoly gastronomiczne w polsce to jedno wielkie go3wno i niczego tam nie ucza. wystracza ze dwa dni wstepne i juz wiem czy ktos sie na tym zna. radze zamiast tracic czas na byle jaka szkole popracowac jako pomoc kuchenna i pokazac co potrafisz. jesli sie sprawdzisz to masz jak w banku, ze cie awansuja na kucharza
No ale żeby być pomocą kuchenną to nic nie trzeba miec skończonego w tym kierunku? Ja mam LO. A lubię gotować i w sumie to tylko na takim zawodzie mi zależy.


nie wiem czy jestes jeszcze i przeczytasz, ale nie trzeba. ta praca wymaga jedynie szybkosci i zwinnosci, a tego nie nauczy zadna szkola. z tego co sie orientuje rzadko kiedy pracodawcy wymagaja jakiegos cv, zwykle kaza dzwonic do siebie i sie umawiaja z potencjalnym pracownikiem na dzien probny zeby zobaczyc czy sie taka osoba nadaje.
gość gość 17.06.13, 12:01 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
gość
ja jestem szefowa kochni i mam duzy wplyw na to jakich ludzi przyjmujemy do pracy w kochni i nigdy sie nie kieruje wyksztalceniem, bo szkoly gastronomiczne w polsce to jedno wielkie go3wno i niczego tam nie ucza. wystracza ze dwa dni wstepne i juz wiem czy ktos sie na tym zna. radze zamiast tracic czas na byle jaka szkole popracowac jako pomoc kuchenna i pokazac co potrafisz. jesli sie sprawdzisz to masz jak w banku, ze cie awansuja na kucharza


No ale żeby być pomocą kuchenną to nic nie trzeba miec skończonego w tym kierunku? Ja mam LO. A lubię gotować i w sumie to tylko na takim zawodzie mi zależy.
gość gość 17.06.13, 11:43 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
gość
Skończyłam ten kierunek i raczej nie uczyłam się gotowania. Jak chcesz być kucharzem to idz na kucharza.


No własnie chciałam taką specjalność, ale w moim mieście nigdzie nie ma! Jedyna szkoła, w której mają kierunek, który ma cokolwiek wspólnego z gastronomią, to tylko taki kierunek. No a pani w sekretariacie nie umie mi jednoznacznie odpowiedzieć, czy po tym kierunku to mogę być kucharzem - czy nie mogę. Wolałabym, żeby ten zawód nazywał się po prostu "kucharz".
gość gość 17.06.13, 11:34 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
gość
ja jestem szefowa kochni i mam duzy wplyw na to jakich ludzi przyjmujemy do pracy w kochni i nigdy sie nie kieruje wyksztalceniem, bo szkoly gastronomiczne w polsce to jedno wielkie go3wno i niczego tam nie ucza. wystracza ze dwa dni wstepne i juz wiem czy ktos sie na tym zna. radze zamiast tracic czas na byle jaka szkole popracowac jako pomoc kuchenna i pokazac co potrafisz. jesli sie sprawdzisz to masz jak w banku, ze cie awansuja na kucharza


kuchni, przepraszam
gość gość 17.06.13, 11:34 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
ja jestem szefowa kochni i mam duzy wplyw na to jakich ludzi przyjmujemy do pracy w kochni i nigdy sie nie kieruje wyksztalceniem, bo szkoly gastronomiczne w polsce to jedno wielkie go3wno i niczego tam nie ucza. wystracza ze dwa dni wstepne i juz wiem czy ktos sie na tym zna. radze zamiast tracic czas na byle jaka szkole popracowac jako pomoc kuchenna i pokazac co potrafisz. jesli sie sprawdzisz to masz jak w banku, ze cie awansuja na kucharza
gość gość 17.06.13, 11:33 cytuj link zgłoś

   
(1 - 0)
100%
do bycia kucharzem nie trzeba szkoły, a taki technik ci nie zaszkodzi, choć z przygotowywanie potraw ma niewiele wspólnego do bycia kucharzem nie trzeba szkoły, a taki technik ci nie zaszkodzi, choć z przygotowywanie potraw ma niewiele wspólnego
gość gość 17.06.13, 11:29 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
Skończyłam ten kierunek i raczej nie uczyłam się gotowania.
Jak chcesz być kucharzem to idz na kucharza.
gość gość 17.06.13, 11:28 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
mozesz zostac kucharzem.
gość gość 17.06.13, 11:28 cytuj link zgłoś


 
Zaloguj

Dodaj zdjęcia lub inne pliki »