Liczba pytań: 575053

Liczba odpowiedzi: 5803495

(12 odpowiedzi)
gość
Pytanie zadaje: gość [24.06.2009]

Fasolka po bretońsku

Kochane Mamuśki!!
mam takie pytanie, gotuję dziś fasolkę po bretońsku będzie tego wielki gar i tak sobie pomyślałam czy można ją zamknąc w słoiki??? czy któraś z Was próbowała??? jak długo pasteryzowac i czy można z tymi mięsnymi dodatkami (kiełbasa, boczek etc)??? i jak dlugo potem może stac???
pomożecie???

Najlepsza odpowiedź
   
(8 - 1)
89%
wiera83
Ja zawsze robie w duzym garnku i mroze :)


ok, ale na wyjazd to nie bardzo .........
gość  gość 24.06.2009 cytuj zgłoś


Sortuj wg: najstarszych / najnowszych / najlepszych
Pozostałe odpowiedzi
   
(3 - 1)
75%
mozna,gorace naloz do sloika ,zakrec i wstaw do gotujacej sie wody,ja tak z 15 minut pogotuje .troche moze postac.
gość gość 24.06.09, 14:30 cytuj link zgłoś

   
(3 - 1)
75%
Ja zrobiłam tak raz na wyjazd-gorącą fsolke-wrzącą właściwie włożyłam w gorące,wyparzone słoiki-wylewasz wrzątek i wycierasz do sucha pokrywkę i sloik w miejscu styku,wewnątrz nie trzeba i szybko zakręcasz-wskazana pomoc faceta,bo mocno trzeba i samo powinno zassać-aż sie zdziwilam jak mi wyszło za pierwszym razem!A stały w temp pokojowej chyba ze3 tygodnie nim je zjedliśmy i nic im nie bylo,a pewnie mogą jeszcze dłużej..
gość gość 24.06.09, 14:32 cytuj link zgłoś

   
(5 - 2)
71%
Ja zawsze robie w duzym garnku i mroze :)
gość gość 24.06.09, 14:33 cytuj link zgłoś

   
(3 - 1)
75%
i z tymi mięsnymi dodatkami robiłyście????
dzięki kochane ****
gość gość 24.06.09, 14:33 cytuj link zgłoś

   
(8 - 1)
89%
wiera83
Ja zawsze robie w duzym garnku i mroze :)


ok, ale na wyjazd to nie bardzo ......... [autor="wiera83"]Ja zawsze robie w duzym garnku i mroze :)[/autor]

ok, ale na wyjazd to nie bardzo .........
gość gość 24.06.09, 14:34 cytuj link zgłoś

   
(3 - 1)
75%
Pewnie z boczkiem,kiełbaską,ahh aż mi smaku narobiłaś,a nie mogę bo karmię..kurde!
gość gość 24.06.09, 14:36 cytuj link zgłoś

   
(4 - 1)
80%
Pewnie że można ja tak samo robie z bigosem i jest o.k z wszystkimi mięsnymi dodatkami.
gość gość 24.06.09, 20:51 cytuj link zgłoś

   
(5 - 2)
71%
ja też albo mrożę albo w słoiki,zagotować i postoi dobrych kilkanaście dni i nic sie nie dzieje i smaku nie zmienia.Gołąbki,fasolka,bigos,fla czki,no co tylko za duzo mi sie ugotuje to przechowuje do nastepnego razu.
esmeralda esmeralda   24.06.09, 21:14 cytuj link zgłoś

   
(3 - 1)
75%
ja zrobiłem tak i mi sie zepsuło
gość gość 13.07.09, 08:41 cytuj link zgłoś

   
(1 - 0)
100%
Bigos w sloikack po kilku dniach sie psuje jak stoi
gość gość 12.08.12, 00:04 cytuj link zgłoś

   
(1 - 0)
100%
Moi tesciowie trzymali bigos w słoikach nawet przez miesiac w piwnicy i byl zawsze pyszny:-)
gość gość 09.01.14, 12:17 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
nie dodawac cebuli ,bo fermentuje..
gość nula 28.02.14, 17:51 cytuj link zgłoś


 
Zaloguj

Dodaj zdjęcia lub inne pliki »