Liczba pytań: 748941

Liczba odpowiedzi: 7044112

(11 odpowiedzi)
borowik Pytanie zadaje: borowik   [23.02.2009]
Tagi: poród | szpital

CMP w Łodzi - opinie

Centrum Matki Polki w Łodzi- czy macie jakieś opinie na temat tego szpitala?Pytam, ponieważ chciałabym tam rodzić.

Najlepsza odpowiedź
   
(23 - 5)
82%
rodziłam tam w styczniu 2008, poród przez cięcie cesarskie z powodu cholestazy, zgadzam się, ż szpital super jeśli chodzi o "wyjątkowe" przypadki, jeśli ktoś jest zdrowy i z dzidzią też ok to lepiej rodzić w innym szpitalu, leżałam na perinatologii, największy minus- dzieci nie są przy matkach, poza tym OKROPNE !!!!!!!!!POŁOŻNE!!!!!!!!!!!!!!!traktują wszystkich z góry, nie pomagają, moja znajoma, którą poznałam w szpitalu płakałapo tym jak ją traktowały, kiedy nie mogła bo miała mało pokarmu karmic piersia, wytykaly ja palcami i traktowały jak wyrodną matkę, naprawde takie osoby nie powinny pracować w szpitalu
ewaflower  ewaflower   24.02.2009 cytuj zgłoś


Sortuj wg: najstarszych / najnowszych / najlepszych
Pozostałe odpowiedzi
   
(11 - 14)
44%
WITAM. RODZIŁAM TAM MOJEGO KUBUSIA. NA ODDZIALE PERINATOLOGII I GINEKOLOGII,CO DO SZPITALA NIE MAM ZASTRZEŻEŃ DO MOJEGO PROWADZĄCEGO LEKARZA TEŻ,ALE PANIE POŁOŻNE ZWŁASZCZA NA PORODÓWCE TRAGEDIA,NIE MIŁE OSOBY.MÓJ SYNEK NIE BYŁ ZE MNĄ BYŁ NA SWOIM ODDZIALE DLA NOWORODKÓW A TAM POŁOŻNE CO MŁODE TO GORZEJ NIE MIŁE ZA TO OSOBY Z DŁUŻSZYM STAŻEM PRACY SUPER POTRAFIŁY ZE SPOKOJEM ODPOWIADAĆ NA KAŻDE ZADANE PYTANIE ZWŁASZCZA OD MŁODYCH MATEK. POZDRAWIAM.
magdusia magdusia   24.02.09, 21:51 cytuj link zgłoś

   
(16 - 8)
67%
Jeżeli istnieje jakiekolwiek podejrzenie zagrożenia dla dziecka to jest to na pewno najlepszy szpital gdyż w razie powikłań dziecko jest i tak tam przewożone.Natomiast jeśli wszystko przebiega prawidłowo zdecydowanie polecam rydygiera, chociaż niektórzy nie są zadowoleni z powodu braku możliwości przebywania na sali nikogo oprócz matki i dziecka, ale zważywszy na infekcje uważam to za dobry pomysł. cmp to wielki szpital i brak w nim opieki bardziej indywidualnej - za dużo pacjentek i duża rotacja personelu. W mniejszych placówkach jak rydygier czy madurowicz nie będziesz się czuła jak jedna z wielu w tłumie.Jedyne za cmp to jeśli masz tam lekarza lub położną wtedy będzie Ci łatwiej o informację czy poradę.
gość gość 24.02.09, 23:07 cytuj link zgłoś

   
(23 - 5)
82%
rodziłam tam w styczniu 2008, poród przez cięcie cesarskie z powodu cholestazy, zgadzam się, ż szpital super jeśli chodzi o "wyjątkowe" przypadki, jeśli ktoś jest zdrowy i z dzidzią też ok to lepiej rodzić w innym szpitalu, leżałam na perinatologii, największy minus- dzieci nie są przy matkach, poza tym OKROPNE !!!!!!!!!POŁOŻNE!!!!!!!!!!!!!!!tr aktują wszystkich z góry, nie pomagają, moja znajoma, którą poznałam w szpitalu płakałapo tym jak ją traktowały, kiedy nie mogła bo miała mało pokarmu karmic piersia, wytykaly ja palcami i traktowały jak wyrodną matkę, naprawde takie osoby nie powinny pracować w szpitalu rodziłam tam w styczniu 2008, poród przez cięcie cesarskie z powodu cholestazy, zgadzam się, ż szpital super jeśli chodzi o "wyjątkowe" przypadki, jeśli ktoś jest zdrowy i z dzidzią też ok to lepiej rodzić w innym szpitalu, leżałam na perinatologii, największy minus- dzieci nie są przy matkach, poza tym OKROPNE !!!!!!!!!POŁOŻNE!!!!!!!!!!!!!!!traktują wszystkich z góry, nie pomagają, moja znajoma, którą poznałam w szpitalu płakałapo tym jak ją traktowały, kiedy nie mogła bo miała mało pokarmu karmic piersia, wytykaly ja palcami i traktowały jak wyrodną matkę, naprawde takie osoby nie powinny pracować w szpitalu
ewaflower ewaflower   24.02.09, 23:48 cytuj link zgłoś

   
(23 - 6)
79%
rodziłam tam w 2007 w czerwcu jak były akurat strajki. sam poród był ok zajeli sie mną naprawde fachowo ale pobyt tam już po porodzie to był dla mnie koszmar, moje dziecko nie chciało jeść przez 2 dni i ciągle płakało żadna z pielegniarek nie chciała mi pomóc a ja płakałam razem z dzieckiem dopiero jak byłam już spakowana do domu przyszła jedna młoda pielęgniarka i zwrówiła uwage na moje dziecko dłaczego on tak ciągle płacze okazało sie że ja nie mam prawie mleka, dopiero ona sama przebadała dziecko uważnie zaalarmowała do lekarza i niestety dziecko musiało zostać w szpitalu jeszcze kilka dni i przede wszystkim sama powolutku dała mu jeść
gość gość 25.02.09, 15:22 cytuj link zgłoś

   
(14 - 11)
56%
witam,ja rodziłam tam w kwietniu 2007roku,trafiłam na super położną,która wspaniale pomagała mi podczas porodu,ale dobę wczesniej rodziły dziewczyny będące po porodzie ze mną na sali i strasznie narzekały.Myślę więc,że jesli chodzi o ludzi to zalezy na kogo trafisz,a sam szpital pod względem medycznym ok.Niestety nie wszystkie położne są "ludzkie".na oddziale po porodzie,nie mogłam się podnieść(byłam bardzo osłabiona i kręciło mi się w głowie itp),a położna,która umyła moje dziecko-wygoniła wręcz mojego męża,dziecko postawiła mi przy łóżku w nogach(tak że nie mogłam go sięgnąć)i kazała mi wstawać .to był koszmar-dziewczyny leżące obok podały mi płaczącego synka.Niektóre więc traktują młode matki bardzo przedmiotowo,jakby zapomniały jak one rodziły.POWODZENIA
madziara madziara   01.03.09, 11:23 cytuj link zgłoś

   
(16 - 9)
64%
Osobiście nie rodziłam w matce polce ale nie znam osoby która by ten szpital polecała(mieszkam w łodzi)Porody tam odbywają się "taśmowo"nikt się nie przejmuje rodzącą.Tam jest dobra opieka dla kobiet które mają zagrożoną ciążę lub po porodzie jest potrzebna specjalna aparatura dla dzidziusia.
gość gość 01.03.09, 12:07 cytuj link zgłoś

   
(13 - 11)
54%
w 2003 roku urodziłam w cmp córeczke. tylko dzieki temu żyje ona i jest normalnym dzieckiem, gdyby przyszło mi ją urodzic w innym szpitalu zapewne nie była by dzis ze mna. miałam szczescie co do dr Bielaka, który sie mną zająl i personel również wspominam miło. Traktowali mnie naprawde dobrze, a przyjechałam tam aż z Małopolski. Dlatego jak najbardziej polecam ten szpital.
gość gość 14.11.09, 22:07 cytuj link zgłoś

   
(5 - 12)
29%
witam, rodzilam w matce polce mojego drugiego syna, opieka lekarska super, jak sie cos dzieje z matka lub dzieckiem, wszyscy lekarze, starzysci, pielegniarki w 3 sekundy sa przy danej osobie, ale opieka taka czysto ludzka okropna, ponizaja i maja nas gdzies, dotego warunki sanitarne straszne, takze same musicie wybrac co w tym momencie jest wazniejsze czy wysmienita opieka lekarska i ponizanie nas jako czlowieka, czy w innych szpitakach troche gorsza opieka lekarzy ale moze lepsze warunki dla naszej psychiki, pozdrawiam
gość gość 02.03.10, 13:45 cytuj link zgłoś

   
(6 - 4)
60%
Ja rodziłam z 12/13 stycznia 2012 roku. Niestety dzidziuś umarł i musiałam urodzić poprzez wywołanie skurczów tabletkami. położne fatalne, miały do mnie pretensje za to,że jestem wystraszona i zapłakana. Dla nich to normalne,że kobieta roni.....kołchoz!!!!!! po porodzie miałam łyżeczkowanie,żadnej intymności. Nogi przywiązane pasami , zlot studentów itd. Po porodzie nikt ze mną nie porozmawiał, nie powiedział co dalej. Położono mnie na sali z kobietami, które urodziły zdrowe dzieci, a przy obchodzie ordynator Witkowski w obecności sąsiadek powiedział: materiał ,który pani poroniła.....Boże moje dziecko to dla niego materiał.... Nie wiem, jak nazywały się te położne, bo chętnie bym wymieniła je z nazwiska. Niestety nie mam dobrego zdania o porodówce 2, gdzie uczucia matki są niczym tym bardziej jak poród jest w nocy i przeszkadza się w odpoczynku. Zgadzam się z poprzedniczkami w w tym,że takie osoby nie powinny pracować na porodówce!!!!!!!!
gość gość 18.01.12, 17:58 cytuj link zgłoś

   
(9 - 4)
69%
Witam.Po przeczytaniu wczesniejszych wypowiedzi,zastanawiam sie czy ja tez rodzilam w CZMP-moje wspomnienia sa zupelnie odmienne.Rodzilam w 2004 i 2012 oby dwoch synow w nocy-spotkalam sie z milymi poloznymi na bloku porodowym nr 1.Po porodzie w tym roku, lezalam z dzidziusiem na 4 pietrze oddzial 1- pane pielegniarki byly pomocne w kazdej sytuacji,chetnie doradzaly i odpowiadaly na zadawane pytania
gość gość 21.01.12, 21:26 cytuj link zgłoś

   
(2 - 1)
67%
WITAM, POZDRAWIAM ZARZĄD I RZĄDZĄCYCH W NASZYM RZĄDZIE KTÓRZY PEŁNIĄ STANOWISKA ODPOWIEDZIALNE ZA NASZE SZPITALE ?
KTÓRE NIE FUNKCJONUJĄ JAK POWINNY.
PŁACONE PODATKI Z NASZYCH KIESZENI IDĄ W NIWECZ, TRZEBA TO ZOBACZYĆ W CZMP ŁÓDŹ.
PRZEDE WSZYSTKIM MAŁE ZAINTERESOWANIE POŁOŻNYCH I LEKARZY ORAZ NISKIE STANDARDY BYTOWE JAK KTOŚ TO SPRAWDZI ? NIE ŻYCZĘ . POZDROWIENIA DLA WSZYSTKICH MAM RODZĄCYCH W CZMP.
gość gość 15.12.12, 21:26 cytuj link zgłoś


 
Zaloguj