Liczba pytań: 577689

Liczba odpowiedzi: 5824855

Kategoria: Dowolny temat
(6 odpowiedzi)
gość
Pytanie zadaje: gość [24.11.2012]

Jak zrobić babkę,żeby nie było zakalca?

Zawsze jak robię babkę wychodzi mi zakalec?dlaczego?Macie jakiś dobry przepis na zwykłą babkę?dzięki


Sortuj wg: najstarszych / najnowszych / najlepszych
Odpowiedzi
   
(0 - 0)
0%
mam fajny przepis podam ale musze znalezc
gość gość 24.11.12, 14:45 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
zakalec sie robi gdy wtedy gdy masz np. za niską temperaturę pieczenia,zbyt mokre ciasto (dodatek owoców )też powoduje zakalec

za mala blacha, ciasto wysokie jest i nie dopieka się w środku tylko z wierzchu...
gość iwa 24.11.12, 14:48 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
gość
mam fajny przepis podam ale musze znalezc
7 jaj, 26 dkg mąki, 30 dkg cukru , 1 szklanka oleju, 2 łyzki proszku do pieczenia
białka ubić na pianę , dodać cukier i ubijać dalej , dodać zołka, olej,mąkę, z proszkiem do piecz.
połowe wylac do foremki a do pozostałej dodac kako wymieszac i wlac do formy, piec ok 40-50min 180st
gość gość 24.11.12, 14:49 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
nie otwieraj również piekarnika w trakcie pieczenia..
gość iwa 24.11.12, 14:50 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
kupić w cukierni, na 100% będzie udana ;)
gość gość 24.11.12, 14:51 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
gość
gość
mam fajny przepis podam ale musze znalezc
7 jaj, 26 dkg mąki, 30 dkg cukru , 1 szklanka oleju, 2 łyzki proszku do pieczenia białka ubić na pianę , dodać cukier i ubijać dalej , dodać zołka, olej,mąkę, z proszkiem do piecz. połowe wylac do foremki a do pozostałej dodac kako wymieszac i wlac do formy, piec ok 40-50min 180st
Dzięki,napewno skorzystam
gość gość 24.11.12, 14:53 cytuj link zgłoś


 
Zaloguj

Dodaj zdjęcia lub inne pliki »