Liczba pytań: 575664

Liczba odpowiedzi: 5809500

(10 odpowiedzi)
gość
Pytanie zadaje: gość [05.11.2012]

Krem do tortu

Możecie mi polecić jakiś sprawdzony przepis na krem do tortu? Smak obojętny byle nie kawowy :)

Najlepsza odpowiedź
   
(1 - 0)
100%
gość
ucierasz maslo z cukrem pudrem az bedzie kremowe i puszyste.dodajesz 2-3 lyzki smietanki.mozesz dodac wanilii,czekolady,orzechow,czego chcesz. tradycyjny buttercream
to jest swinstwo
gość  gość 05.11.2012 cytuj zgłoś


Sortuj wg: najstarszych / najnowszych / najlepszych
Pozostałe odpowiedzi
   
(0 - 0)
0%
ja robię ze śmietany kremówki i jak chcę smakową to dodaję do niej galaretkę
anulcia123 anulcia123   05.11.12, 20:41 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
gęsty budyń do którego wkręcasz masło. Lekki, prosty, mało słodki, smak jaki chcesz (jaki budyń taki smak)
LuxMaryna LuxMaryna   05.11.12, 20:41 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
anulcia123
ja robię ze śmietany kremówki i jak chcę smakową to dodaję do niej galaretkę


Sucha galaretkę? Czy rozrobioną w wodzie? Bo wtedy wyjdzie chyba coś na wzór ptasiego mleczka?
gość gość 05.11.12, 20:43 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
ucierasz maslo z cukrem pudrem az bedzie kremowe i puszyste.dodajesz 2-3 lyzki smietanki.mozesz dodac wanilii,czekolady,orzechow,czego chcesz. tradycyjny buttercream
gość gość 05.11.12, 20:43 cytuj link zgłoś

   
(1 - 0)
100%
gość
ucierasz maslo z cukrem pudrem az bedzie kremowe i puszyste.dodajesz 2-3 lyzki smietanki.mozesz dodac wanilii,czekolady,orzechow,czego chcesz. tradycyjny buttercream
to jest swinstwo [autor="gość"] ucierasz maslo z cukrem pudrem az bedzie kremowe i puszyste.dodajesz 2-3 lyzki smietanki.mozesz dodac wanilii,czekolady,orzechow,czego chcesz. tradycyjny buttercream [/autor] to jest swinstwo
gość gość 05.11.12, 20:46 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
sally
anulcia123
ja robię ze śmietany kremówki i jak chcę smakową to dodaję do niej galaretkę
Sucha galaretkę? Czy rozrobioną w wodzie? Bo wtedy wyjdzie chyba coś na wzór ptasiego mleczka?


rozrobioną w wodzie ale nie tak jak w przepisie na pół litra wody tylko daję niepełną szklankę i nie przypomina to ptasiego mleczka :)
anulcia123 anulcia123   05.11.12, 20:46 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
zrób budyn jak na opakowaniu dodaj ze 2 zółtka i 2 łyzki maki pszennej i utrzyj z maslem
gość gość 05.11.12, 20:47 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
anulcia123
sally
anulcia123
ja robię ze śmietany kremówki i jak chcę smakową to dodaję do niej galaretkę
Sucha galaretkę? Czy rozrobioną w wodzie? Bo wtedy wyjdzie chyba coś na wzór ptasiego mleczka?
rozrobioną w wodzie ale nie tak jak w przepisie na pół litra wody tylko daję niepełną szklankę i nie przypomina to ptasiego mleczka :)


Dzięki :) Tak się pytam, bo pamiętam, że moja mama właśnie tak robiła ptasie mleczko: ubijała śmietanę dolewała tężejąca galaretkę i wylewała na blachę. Potem kroiła w kostki... :) Pycha.
gość gość 05.11.12, 20:48 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
sally
anulcia123
sally
anulcia123
ja robię ze śmietany kremówki i jak chcę smakową to dodaję do niej galaretkę
Sucha galaretkę? Czy rozrobioną w wodzie? Bo wtedy wyjdzie chyba coś na wzór ptasiego mleczka?
rozrobioną w wodzie ale nie tak jak w przepisie na pół litra wody tylko daję niepełną szklankę i nie przypomina to ptasiego mleczka :)
Dzięki :) Tak się pytam, bo pamiętam, że moja mama właśnie tak robiła ptasie mleczko: ubijała śmietanę dolewała tężejąca galaretkę i wylewała na blachę. Potem kroiła w kostki... :) Pycha.


a to nawet nie wiedziałam, ja tak robiłam jak chciałam smakowe kremy
anulcia123 anulcia123   05.11.12, 20:51 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
ja ubijam śmietanę z cukrem pudrem i dodaję rozpuszczoną czekoladę :)
gość gość 05.11.12, 20:59 cytuj link zgłoś


 
Zaloguj

Dodaj zdjęcia lub inne pliki »