Liczba pytań: 723030

Liczba odpowiedzi: 6851588

(10 odpowiedzi)
gość
Pytanie zadaje: gość [05.11.2012]

Krem do tortu

Możecie mi polecić jakiś sprawdzony przepis na krem do tortu? Smak obojętny byle nie kawowy :)

Najlepsza odpowiedź
   
(2 - 0)
100%
gęsty budyń do którego wkręcasz masło. Lekki, prosty, mało słodki, smak jaki chcesz (jaki budyń taki smak)
LuxMaryna  LuxMaryna   05.11.2012 cytuj zgłoś


Sortuj wg: najstarszych / najnowszych / najlepszych
Pozostałe odpowiedzi
   
(1 - 0)
100%
ja robię ze śmietany kremówki i jak chcę smakową to dodaję do niej galaretkę
anulcia123 anulcia123   05.11.12, 20:41 cytuj link zgłoś

   
(2 - 0)
100%
gęsty budyń do którego wkręcasz masło. Lekki, prosty, mało słodki, smak jaki chcesz (jaki budyń taki smak) gęsty budyń do którego wkręcasz masło. Lekki, prosty, mało słodki, smak jaki chcesz (jaki budyń taki smak)
LuxMaryna LuxMaryna   05.11.12, 20:41 cytuj link zgłoś

   
(2 - 0)
100%
anulcia123
ja robię ze śmietany kremówki i jak chcę smakową to dodaję do niej galaretkę


Sucha galaretkę? Czy rozrobioną w wodzie? Bo wtedy wyjdzie chyba coś na wzór ptasiego mleczka?
gość gość 05.11.12, 20:43 cytuj link zgłoś

   
(2 - 0)
100%
ucierasz maslo z cukrem pudrem az bedzie kremowe i puszyste.dodajesz 2-3 lyzki smietanki.mozesz dodac wanilii,czekolady,orzechow,czego chcesz. tradycyjny buttercream
gość gość 05.11.12, 20:43 cytuj link zgłoś

   
(2 - 0)
100%
gość
ucierasz maslo z cukrem pudrem az bedzie kremowe i puszyste.dodajesz 2-3 lyzki smietanki.mozesz dodac wanilii,czekolady,orzechow,czego chcesz. tradycyjny buttercream
to jest swinstwo
gość gość 05.11.12, 20:46 cytuj link zgłoś

   
(2 - 0)
100%
sally
anulcia123
ja robię ze śmietany kremówki i jak chcę smakową to dodaję do niej galaretkę
Sucha galaretkę? Czy rozrobioną w wodzie? Bo wtedy wyjdzie chyba coś na wzór ptasiego mleczka?


rozrobioną w wodzie ale nie tak jak w przepisie na pół litra wody tylko daję niepełną szklankę i nie przypomina to ptasiego mleczka :)
anulcia123 anulcia123   05.11.12, 20:46 cytuj link zgłoś

   
(2 - 0)
100%
zrób budyn jak na opakowaniu dodaj ze 2 zółtka i 2 łyzki maki pszennej i utrzyj z maslem
gość gość 05.11.12, 20:47 cytuj link zgłoś

   
(2 - 0)
100%
anulcia123
sally
anulcia123
ja robię ze śmietany kremówki i jak chcę smakową to dodaję do niej galaretkę
Sucha galaretkę? Czy rozrobioną w wodzie? Bo wtedy wyjdzie chyba coś na wzór ptasiego mleczka?
rozrobioną w wodzie ale nie tak jak w przepisie na pół litra wody tylko daję niepełną szklankę i nie przypomina to ptasiego mleczka :)


Dzięki :) Tak się pytam, bo pamiętam, że moja mama właśnie tak robiła ptasie mleczko: ubijała śmietanę dolewała tężejąca galaretkę i wylewała na blachę. Potem kroiła w kostki... :) Pycha.
gość gość 05.11.12, 20:48 cytuj link zgłoś

   
(2 - 0)
100%
sally
anulcia123
sally
anulcia123
ja robię ze śmietany kremówki i jak chcę smakową to dodaję do niej galaretkę
Sucha galaretkę? Czy rozrobioną w wodzie? Bo wtedy wyjdzie chyba coś na wzór ptasiego mleczka?
rozrobioną w wodzie ale nie tak jak w przepisie na pół litra wody tylko daję niepełną szklankę i nie przypomina to ptasiego mleczka :)
Dzięki :) Tak się pytam, bo pamiętam, że moja mama właśnie tak robiła ptasie mleczko: ubijała śmietanę dolewała tężejąca galaretkę i wylewała na blachę. Potem kroiła w kostki... :) Pycha.


a to nawet nie wiedziałam, ja tak robiłam jak chciałam smakowe kremy
anulcia123 anulcia123   05.11.12, 20:51 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
ja ubijam śmietanę z cukrem pudrem i dodaję rozpuszczoną czekoladę :)
gość gość 05.11.12, 20:59 cytuj link zgłoś


 
Zaloguj

Dodaj zdjęcia lub inne pliki »