Liczba pytań: 588844

Liczba odpowiedzi: 5927471

Kategoria: Czas wolny
(95 odpowiedzi)
gość
Pytanie zadaje: gość [24.09.2012]

Lubicie chleb w jajku?

zjadlabym a chleba nie ma w domu;/ uwielbiam to danie, proste szybkie i sycace:)

Najlepsza odpowiedź
   
(22 - 7)
76%
tak,a na to ser zolty i szynka
gość  gość 24.09.2012 cytuj zgłoś


Sortuj wg: najstarszych / najnowszych / najlepszych
Pozostałe odpowiedzi
   
(0 - 0)
0%
gość
a ja robilam zawsze chlebek w masie nalesnikowej mmmmm pycha ;p

i co to dobre jest? bo nie widze tego;p
gość gość 22.10.12, 20:18 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
gość
Chleb z jajkiem, ale nie moczony. Robimy dziurę w kromce chleba. Podsmażamy na patelni, na złoto tę wydrążoną kromkę z jednej strony. Po obróceniu na drugą stronę wbijamy całe jajko w dziurę, w kromce. Na małym gazie nasz tost dochodzi. Jak ma się wprawę, to tost jest chrupiący, białko ścięte równo, a w środku jest gorące, płynne żółtko. Przyprawiać można wedle uznania. Lubię do tego duszoną na maśle cebulę, bekon (cienkie plastry boczku smażone lub grillowane), tarty cheddar lub parmezan + bazylia. Różnie.

tez ciekawy przepis
gość gość 22.10.12, 20:12 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
ja tez jadam chleb w jajku posmarowany miodem-pychaaa
obowiazkowo tez ser i szynka
gość gość 01.10.12, 18:18 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
jutro zrobie:)
gosc23 gosc23   01.10.12, 01:20 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
Chleb z jajkiem, ale nie moczony.
Robimy dziurę w kromce chleba. Podsmażamy na patelni, na złoto tę wydrążoną kromkę z jednej strony. Po obróceniu na drugą stronę wbijamy całe jajko w dziurę, w kromce. Na małym gazie nasz tost dochodzi. Jak ma się wprawę, to tost jest chrupiący, białko ścięte równo, a w środku jest gorące, płynne żółtko.
Przyprawiać można wedle uznania.
Lubię do tego duszoną na maśle cebulę, bekon (cienkie plastry boczku smażone lub grillowane), tarty cheddar lub parmezan + bazylia. Różnie.
gość gość 29.09.12, 18:09 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
UWIELBIAM ;p
gość gość 29.09.12, 11:50 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
magdalenasofia
srednio.moj maz czesto robi :)
mnie tez nauczyl tego moj maz;)
gość gość 26.09.12, 22:40 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
gosc23
Andziulka87
KochamSiebie
chleb w jajku to tak ładnie mówiąc tost francuski i szczerze mówiąc uwielbiam. smażę tradycyjnie w samym jajku z solą i później smaruję domowym majonezem. pycha! a co do tych placków ziemniaczanych, to jadamy tylko z cukrem ;D
placki ziemniaczane z cukrem będąc dzieckiem tylko takie jadałam :) bardzo dobre są również z serem żółtym i szczypiorkiem lub bączkami cebulki oraz po cygańsku - to tak na marginesie ;)
jak jest po cygansku? brzmi dobrze:)


placki po cygańsku wyglądają robi się tak (jak po węgiersku a inaczej :P ) robimy sos (jak do węgierskich) ale zamiast papryki, ogórka, pieczarek i czego tam jeszcze, dodaje się do mięsa samą kukurydzę konserwową ok 2 puszki. doprawia do smaku, przygotowuje sos jogurtowo-czosnkowy, smaży dwa placki, placek (który będzie robić za spód) polewamy odrobiną sosu jogurtowego, na to kładziemy sos z mięsem i kukurydzą, przykrywamy drugim plackiem i polewamy sosem jogurtowym - palce lizać, a sycące niesamowicie ;)
Andziulka87 Andziulka87   26.09.12, 22:30 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
gość
gość
gość
gość
tak,a na to ser zolty i szynka
a tak to nie jadlam, tylko klasycznie:)
albo na slodko z dzemem malinowym tylko oczywiscie do jajka nie dajemy pieprzu
pierwsze slysze.. i to pasuje?:) mi sie dziwili ze jadlam placki ziemniaczane ze smietana i z cukrem:D
ja tez jem z cukrem:)
gość gość 26.09.12, 21:55 cytuj link zgłoś

   
(1 - 0)
100%
Ubóstwiam :)
gość gość 26.09.12, 19:57 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
lubię, (chociaż mnie nauczyła teściowa, bo w domu tego nie jadłam) ale chleb z jajkiem i do tego wędlina :o to tego nie jadłam. spróbuje :)
gość gość 26.09.12, 15:12 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
a ja robilam zawsze chlebek w masie nalesnikowej mmmmm pycha ;p
gość gość 26.09.12, 14:21 cytuj link zgłoś

   
(1 - 0)
100%
uwielbiam :))
gość gość 26.09.12, 14:17 cytuj link zgłoś

   
(1 - 0)
100%
smak dzieciństwa, lubię bardzo
happygirl happygirl   26.09.12, 14:02 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
a ja lubie chleb chleb w jajku z miodem :D mmmm!
gość gość 26.09.12, 13:53 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
Lubię, robię dość często.
gość gość 26.09.12, 11:53 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
uwielbiam to
gość gość 26.09.12, 10:25 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
kasiaa88
stepmother
kasia, do tych kotletów ziemniaczanych obowiązkowo sos grzybowy.
Oo tak, taka kombinacje wyprobowalam juz :) Ogolnie ja jestem "sosiara" ;) Nawet do pierogow ruskich potrafilam soso grzybowy dac :D (nie komentujcie tego lepiej :D ) Ogolnie te kotleciki sa baaaardzoo syte :)

aby tobie smakowalo:)
gosc23 gosc23   25.09.12, 02:29 cytuj link zgłoś

   
(1 - 0)
100%
gość
chleb w jajku- dodaj troche melka,wanilli,cukru do jajka , zamocz w tym i smaz- tosty francuskie. pychota:)

kurcze nie jadlam na slodko nigdy;p
gosc23 gosc23   25.09.12, 01:53 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
chleb w jajku- dodaj troche melka,wanilli,cukru do jajka , zamocz w tym i smaz- tosty francuskie. pychota:)
gość gość 25.09.12, 01:53 cytuj link zgłoś


 
Zaloguj

Dodaj zdjęcia lub inne pliki »