Liczba pytań: 546646

Liczba odpowiedzi: 5532264

(5 odpowiedzi)
mamaT
Pytanie zadaje: mamaT   [16.04.2010]

MASA DO CIASTA

dziewczyny jak zrobić masę budyniową do cicha bo upiekłam takie szybkie ciasto czekoladowe i nie wiem jak zrobić dobrą masę budyniową i proszę o jakiś sprawdzony przepis

Najlepsza odpowiedź
   
(3 - 0)
100%
aj robie] budyń i dodaje kostke masła pozniej jak ostygnie a jak robilam taka mase do brzoskwiniwoca to budyn gotowałam na soku z brzoskwin z buszki jak bylo za malo soku to rozwadnialam do pozadanej ilosci i robie na tym budyn no i jak wystygnie to kostka masla ale prawdziwego masal a nie jakiejs mieszaknki bo bedzie bardzo tluste i nie dobre.A ta masa brzoskwiniowa pyyyyyyyycha;]
Marcysia88  Marcysia88   16.04.2010 cytuj zgłoś


Sortuj wg: najstarszych / najnowszych / najlepszych
Pozostałe odpowiedzi
   
(3 - 2)
60%
ugotuj budyń wg przepisu (tylko ciut mniej mleka). zostaw do ostygnięcia - nie mieszaj w tym czasie.
utrzyj kostkę masła i dodawaj do niego po łyżce budyniu, można dolać spirytusu ;p
Anulcia Anulcia   16.04.10, 15:04 cytuj link zgłoś

   
(3 - 0)
100%
aj robie] budyń i dodaje kostke masła pozniej jak ostygnie a jak robilam taka mase do brzoskwiniwoca to budyn gotowałam na soku z brzoskwin z buszki jak bylo za malo soku to rozwadnialam do pozadanej ilosci i robie na tym budyn no i jak wystygnie to kostka masla ale prawdziwego masal a nie jakiejs mieszaknki bo bedzie bardzo tluste i nie dobre.A ta masa brzoskwiniowa pyyyyyyyycha;] aj robie] budyń i dodaje kostke masła pozniej jak ostygnie a jak robilam taka mase do brzoskwiniwoca to budyn gotowałam na soku z brzoskwin z buszki jak bylo za malo soku to rozwadnialam do pozadanej ilosci i robie na tym budyn no i jak wystygnie to kostka masla ale prawdziwego masal a nie jakiejs mieszaknki bo bedzie bardzo tluste i nie dobre.A ta masa brzoskwiniowa pyyyyyyyycha;]
Marcysia88 Marcysia88   16.04.10, 15:05 cytuj link zgłoś

   
(2 - 0)
100%
1 k masłalub margaryny
1 budyń śmietankowy
4 żółtka
5 łyżek cukru
3 łyżki mąki pszennej
3 szklanki mleka

w szklance mleka roztrzepać budyń, mąke, i żółtka. 2 szklanki mlekazagotować z cukrem i dodać zotrzepaną masę ugotować budyń. Utrzeć margarynę i mieszając stopniowo dodawać po łyżce zimnego budyniu
gość gość 16.04.10, 15:07 cytuj link zgłoś

   
(1 - 0)
100%
poza budyniowym kremem, do ciasta czekoladowego super jest masa ze śmietany kremówki i nutelli - ubijasz kremówkę na sztywno i mieszasz z nutellą - wychodzi pyszny, puszysty krem orzechowy ;p
Anulcia Anulcia   16.04.10, 15:17 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
anulkaW
bez smaku..
gość gość 04.06.10, 11:00 cytuj link zgłoś


 
Zaloguj

Dodaj zdjęcia lub inne pliki »