Liczba pytań: 587623

Liczba odpowiedzi: 5915326

Kategoria: Czas wolny
(10 odpowiedzi)
gość
Pytanie zadaje: gość [15.06.2012]

Jak piec kurczaka w piekarniku?

surowego? i czym przyprawic?

Najlepsza odpowiedź
   
(6 - 1)
86%
Yyy...lepiej zamow pizze,bo czarno to widze.
gość  gość 15.06.2012 cytuj zgłoś


Sortuj wg: najstarszych / najnowszych / najlepszych
Pozostałe odpowiedzi
   
(0 - 4)
0%
Najpierw musisz go ugotowac...
gość gość 15.06.12, 17:56 cytuj link zgłoś

   
(0 - 2)
0%
i czym nasmarowacc brytfanke?
gość gość 15.06.12, 17:57 cytuj link zgłoś

   
(6 - 1)
86%
Yyy...lepiej zamow pizze,bo czarno to widze. Yyy...lepiej zamow pizze,bo czarno to widze.
gość gość 15.06.12, 17:58 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
polecam kurczaka na piwie z piekarnika. Stawiasz kuraka na otwartą butelkę piwa i co kwadrans polewasz go tym co "wypocił" .Piecze się ok 1 h
gość gość 15.06.12, 17:59 cytuj link zgłoś

   
(1 - 1)
50%
gość
Yyy...lepiej zamow pizze,bo czarno to widze.


albo niech kupi z rożna
gość gość 15.06.12, 17:59 cytuj link zgłoś

   
(2 - 2)
50%
umuc kuraka,natrzyj go solą,vegetą i przyprawą do kurczaka.W żaroodpornym naczyniu można upiec całego,nalej trochę oleju i przykryj.Jeśli nie masz takiego naczynia można upiec w brytfance (ale będzie suchy...) wkładając go wcześniej do rękawa do pieczenia.Piec w 180-200st przez godzinę.
gość gość 15.06.12, 18:00 cytuj link zgłoś

   
(2 - 1)
67%
gość
umuc kuraka,natrzyj go solą,vegetą i przyprawą do kurczaka.W żaroodpornym naczyniu można upiec całego,nalej trochę oleju i przykryj.Jeśli nie masz takiego naczynia można upiec w brytfance (ale będzie suchy...) wkładając go wcześniej do rękawa do pieczenia.Piec w 180-200st przez godzinę.


solą ,wegetą i jeszcze przyprawą do kurczaka??? ocipiałaś?
gość gość 15.06.12, 18:01 cytuj link zgłoś

   
(1 - 0)
100%
gość
umuc kuraka,natrzyj go solą,vegetą i przyprawą do kurczaka.W żaroodpornym naczyniu można upiec całego,nalej trochę oleju i przykryj.Jeśli nie masz takiego naczynia można upiec w brytfance (ale będzie suchy...) wkładając go wcześniej do rękawa do pieczenia.Piec w 180-200st przez godzinę.
Co jakiś czas sprawdzaj czy się nie pzypala,najlepiej jest polac go jeszcze tym sosem albo wodą (troszkę)
gość gość 15.06.12, 18:01 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
gość
gość
umuc kuraka,natrzyj go solą,vegetą i przyprawą do kurczaka.W żaroodpornym naczyniu można upiec całego,nalej trochę oleju i przykryj.Jeśli nie masz takiego naczynia można upiec w brytfance (ale będzie suchy...) wkładając go wcześniej do rękawa do pieczenia.Piec w 180-200st przez godzinę.
solą ,wegetą i jeszcze przyprawą do kurczaka??? ocipiałaś?
No ocipiała, zapomniała, że trzeba dodać jeszcze "warzywko", "kucharka" i koniecznie ze 3 kostki rosołowe.
gość gość 15.06.12, 18:23 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
Soczysty kurczak z chrupiaca skórka pieczony bez tluszczu:dobrze wymyj i zamocz na conajmniej 12 h w zaprawie z:2 luyzki stolowe majeranku,lyzeczka wazywka lub kucharka ew(kostka rosolowa),5 zabków czosnku drobno posiekanego.Po wjeciu z zaprawy natrzyj kurczaka wewnatrz i zewnatrz slodka papryka,sola czosnkowa i odrobina majeranku,nastepnie tak przygotowanego kurczaka nadziej na stojak do pieczenia (taki z naczyniem do którego splywa wytapiany tluszcz) jezeli nie masz takiego stojaka mozesz wykorzystac butelke np po piwie,nastepnie wstaw "ptaka"do piekarnika i nastaw temperature na 180°C i piec w zaleznosci od wagi ptaka:1,2kg 85 min. 1,6 kg.120 min. W trakcie pieczenia conajmniej 2 x polewaj kurczaka wytopionym tluszczykiem który splyna do wyzej wymienionej brytfanki lub (podstawki pod butelka)
Tak przygotowany kurczak po wypieczeniu jest w 100%:bardzo soczysty,skórka chrupiaca a wogóle PALCE LIZAC !
gość Rysza z Bawarii 12.12.12, 19:34 cytuj link zgłoś


 
Zaloguj

Dodaj zdjęcia lub inne pliki »