Liczba pytań: 598669

Liczba odpowiedzi: 6025698

(12 odpowiedzi)
gość
Pytanie zadaje: gość [01.04.2010]

Pytanie śiwąteczne. Jakie mieso dajecie do bigosu?

j.w. bo ja to taki analfabeta wtórny jeśli chodzi o gotowanie a jeszcze zeszyt z przepisami zgubiłam.

Najlepsza odpowiedź
   
(4 - 0)
100%
to coś często ten zeszyt gubisz ;)
bellafroo  bellafroo   01.04.2010 cytuj zgłoś


Sortuj wg: najstarszych / najnowszych / najlepszych
Pozostałe odpowiedzi
   
(4 - 0)
100%
to coś często ten zeszyt gubisz ;) to coś często ten zeszyt gubisz ;)
bellafroo bellafroo   01.04.10, 13:22 cytuj link zgłoś

   
(1 - 0)
100%
ja dodaje do bigosu upieczina wczesniej karkowke, kroje ja na male kawalki
beata25no beata25no   01.04.10, 13:22 cytuj link zgłoś

   
(2 - 0)
100%
jakąs suchą kiełbaske, coś wędzonego ,duzo wedzonego mieśka, troszke boczusiu i szynke -w sensie mięso a nie wędlina. a jezlie najdzie mnie ochota na bigos to dodaje takie miesko i wedliny jakie mam -taki mix w sumie z tego co sie ma wychodzi najlepszy.
gość gość 01.04.10, 13:24 cytuj link zgłoś

   
(1 - 0)
100%
tzn. jak planuje to dodaje to co powyzej, a jaknie planuje to wrzucam co jest.
gość gość 01.04.10, 13:25 cytuj link zgłoś

   
(1 - 0)
100%
ja tego zeszytu po prostu jeszcze nie znalazłam:) zapadł się pod ziemię chyba
gość gość 01.04.10, 13:25 cytuj link zgłoś

   
(1 - 0)
100%
ja mam w lodówce tylko światło półki ;) więc muszę wszystko kupić, dzięki za podpowiedzi, bo już i wstyd do mamy dzwonić i się pytać:/ A kiedyś miałam wszystko w jednym paluszku jak jeszcze z mamą mieszkałam i razem gotowałyśmy.
gość gość 01.04.10, 13:28 cytuj link zgłoś

   
(2 - 1)
67%
to oprocz miesa napisze ci ze ja bigos taki porzadny nie na szybko to gotuje 3 dni, tzn. gotuje go ze 4-5 godzin jednego dnia odstawiam i na drugi i 3 dzien to samo :)
gość gość 01.04.10, 13:36 cytuj link zgłoś

   
(1 - 0)
100%
coś ostatnio ten bigos ciagle, czyzby zachcianki ciążowe;D ja tez lubilam bigos w ciąży, nawet bez tego go lubie;D my dodajemy kostkę sojowa smarzoną, ale nie takiej odpowiedzi pewnie oczekiwalas;D ale spróbuj kiedyś jak mieso smakuje i wyglada;D
milwayka milwayka   01.04.10, 13:37 cytuj link zgłoś

   
(1 - 0)
100%
ja mam sos sojowy czy coś takiego po angielsku pisze "soya sos" i dodaję zamiast maggi do potraw czy to coś takiego? ta kostka sojowa? czy to jaiś rodzaj "mięsa" sojowego?
Tak to chyba teraz taka zachcianka, bo na Wielkanoc bigosu nie muszę robić ale bym zjadła takiego dobrego nie na szybko dla tego już dzisiaj zaczynam gotować, też przez 2 albo 3 dni gotuję. oczywiście po drodze trochę wyjadam :)
gość gość 01.04.10, 13:55 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
;D moga byc zwyczajne pokruszone kotlety sojowe
milwayka milwayka   01.04.10, 14:01 cytuj link zgłoś

   
(1 - 0)
100%
milwayka
;D moga byc zwyczajne pokruszone kotlety sojowe
jestes wegetarianką?? ja raz jadlam kotlety sojowe i dziekuje:)))))
gość gość 01.04.10, 14:13 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
ja dodaję żeberka,dużo mięska to podstawa.
gość gość 01.04.10, 14:22 cytuj link zgłoś


 
Zaloguj

Dodaj zdjęcia lub inne pliki »