Liczba pytań: 740878

Liczba odpowiedzi: 6995025

(8 odpowiedzi)
bellafroo
Pytanie zadaje: bellafroo   [22.03.2010]

Ile smażyć wołowinę żeby nie była twarda jak kamień?

j.w.

Pokaż odpowiedzi użytkownika (1) »

Najlepsza odpowiedź
   
(17 - 4)
81%
i surowa :)
bellafroo  bellafroo   22.03.2010 cytuj zgłoś


Sortuj wg: najstarszych / najnowszych / najlepszych
Pozostałe odpowiedzi
   
(17 - 4)
81%
i surowa :) i surowa :)
bellafroo bellafroo   22.03.10, 16:01 cytuj link zgłoś

   
(16 - 3)
84%
ja się za bardzo na tym nie znam , ale moja teściowa najpierw wołowinę gotuje a potem smaży:)
gość gość 22.03.10, 16:03 cytuj link zgłoś

   
(16 - 3)
84%
jak jest młoda, to wystarczy ją obsmażyć i dusić w sosiku ok 1,5 godziny - będzie miękka i krucha
Anulcia Anulcia   22.03.10, 16:04 cytuj link zgłoś

   
(15 - 4)
79%
ja kupuja bardzo cieniutkie plastry cieleciny i rzucam je na patelnie z czosnkiem pieke 3 minuty.moj maly ja uwielbia
gość gość 22.03.10, 16:21 cytuj link zgłoś

   
(14 - 3)
82%
wołowine najlepiej podusić w czerwonym winie aż do odparownia i dopiero wtedy można lekko podsmarzyć
misiaczek misiaczek   22.03.10, 16:30 cytuj link zgłoś

   
(15 - 4)
79%
duży kawał mięsa wołowego trzeba najpierw poprzebijać aby przeciąć włókna np. takim urządzeniem link poniżej wtedy będzie miękkie i kruchutkie po upieczeniu
http://t0.gstatic.com/images?q(...)GWV8CUm8Y3w&t=1
gość rampagee 03.03.11, 14:29 cytuj link zgłoś

   
(15 - 3)
83%
wołowina krajowa jest nie do jedzenia, mieszkam w Anglii tutaj wołowinka jest wyśmienita, jeśli ktoś chce porównać proszę sobie sprowadzić z Anglii i spróbować przygotować tą naszą i tą od nich, tak samo przyrządzając, różnica kolosalna.
gość jacek 02.10.11, 18:18 cytuj link zgłoś

   
(1 - 1)
50%
oczywiście nic konkretnego, de.bile
gość gość 18.05.13, 16:26 cytuj link zgłoś


 
Zaloguj