Liczba pytań: 569995

Liczba odpowiedzi: 5755503

Kategoria: Dowolny temat
(9 odpowiedzi)
gość
Pytanie zadaje: ola [26.03.2012]

Przepis na rybe.

moj facet ostatnio wspomina ze zjadlby rybe.
No i moje dobre serce, chce mu ta rybe zrobic.
lecz do tego kompletnie nie mam umiejetnosci.
Nie wiem jak rybe zrobic, jaka wybrac..Nic o nich nie wiem.
A przepisy dostepne w necie wydaja sie takie skomplikowane.

potrzeuje jakiegos łatwego i smacznego przepisu :)

Najlepsza odpowiedź
   
(3 - 0)
100%
powiem jedno....trzymaj się zdaleka od pangi !!!!!
gość  gość 26.03.2012 cytuj zgłoś


Sortuj wg: najstarszych / najnowszych / najlepszych
Pozostałe odpowiedzi
   
(3 - 0)
100%
powiem jedno....trzymaj się zdaleka od pangi !!!!! powiem jedno....trzymaj się zdaleka od pangi !!!!!
gość gość 26.03.12, 14:29 cytuj link zgłoś

   
(1 - 0)
100%
filet z łososia - przyprawiasz solą, pieprzem, na wierzch ząbek czosnku, świeży koperek, pół plasterka cytryny, zwinąć w folię aluminiową i na 20 minut do rozgrzanego piekarnika....mmmm uwielbiam....
gość gość 26.03.12, 14:31 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
gość
powiem jedno....trzymaj się zdaleka od pangi !!!!!



to juz wiem :)
gość ola 26.03.12, 14:32 cytuj link zgłoś

   
(0 - 1)
0%
najprościej na świecie - kup mrożonego fileta, zostaw do rozmrożenia, jak już będzie rozmrożony to go dobrze osusz, posól i popieprz, otocz w jajku i mące, smaż na dobrze rozgrzanym oleju i po usmażeniu skrop cytryną :D
gość gość 26.03.12, 14:33 cytuj link zgłoś

   
(0 - 1)
0%
jak jestes poczatkujaca w tej dziedzinie to kup filety z np miruny odmroz i usmaz obtoczone w jajku i w bulce tartej.podaj z ryzem i warzywami.bedzie prosto i smacznie.
gość boogie 26.03.12, 14:33 cytuj link zgłoś

   
(1 - 0)
100%
Pstrągi patroszone ponacinaj wzdłuż o tak //// i natrzyj mieszaniną soli z pieprzem , do środka wsyp tymianek ( lub włóż świeży ). Całość obficie skrop sokiem z cytryny i polej oliwa z oliwek. Niech chwile postoja w tej zalewie. Połóż na ruszt piekarnika , do środka włóż jeszcze plastry cytryny. Piecz 15 -20 min na jednej stronie, przełóż i druga strona tyle samo. Smacznego.
sssi sssi   26.03.12, 14:34 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
urcze, to ciagle sie wydaje takie skomplikowane...pstrag patroszony? czyli taki juz gotowy istnieje?Miruna??co to za ryba?he...chyba zamowie katering poprostu :)
gość ola 26.03.12, 14:39 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
ola
urcze, to ciagle sie wydaje takie skomplikowane...pstrag patroszony? czyli taki juz gotowy istnieje?Miruna??co to za ryba?he...chyba zamowie katering poprostu :)

Tak w marketach lub sklepach rybnych możesz kupić pstrąga niepatroszonego ( czyli całe flaki musisz sama sobie wyjąć, ble), pstrąg patroszony ( czyli czysty, bez bebechów w środku), filety (czyli ryba przekrojona wzdłuż na pól bez łba i ogona, no i bez flaków ;)). Kupisz tez tam oczywiscie i inne ryby, żeby nie było, że tylko pstrągi :)
sssi sssi   26.03.12, 14:45 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
myslalam ze moja kuchnia mu odpowiada :( a tu, jednak brakuje rybki
gość ola 26.03.12, 14:53 cytuj link zgłoś


 
Zaloguj

Dodaj zdjęcia lub inne pliki »