Liczba pytań: 594546

Liczba odpowiedzi: 5988801

(15 odpowiedzi)
gość
Pytanie zadaje: gość [20.01.2012]

Co można zrobić z mięsa,ugotowanego np.w rosole...

...nikt go nie chce zjeść a wyrzucić szkoda

Najlepsza odpowiedź
   
(4 - 1)
80%
Rozdrobnić mięso, dodać surowe jajko, bułkę tartą, przyprawy i smażoną cebule, uformować kotlety, obtoczyć w jajku i bułce tartej i usmażyć jak mielone. Moim zdaniem te kotlety są lepsze niż typowe mielone, bo są delikatniejsze i mniej tłuste.
gość  gość 20.01.2012 cytuj zgłoś


Sortuj wg: najstarszych / najnowszych / najlepszych
Pozostałe odpowiedzi
   
(1 - 2)
33%
obsmazyc na patelni, zrobic z cebulka np.albo obskubac miesko i zrobic gulasz z sosem
gość gość 20.01.12, 11:05 cytuj link zgłoś

   
(1 - 1)
50%
Zależy jakie. Jak to korpus z kurczaka, to ja obieram kotom. A z jakiegoś innego, to można chyba farsz do pierogów zrobić.
gość gość 20.01.12, 11:05 cytuj link zgłoś

   
(1 - 1)
50%
możesz np. zmielić, doprawić i zrobić farsz do pierogów.
panikura panikura   20.01.12, 11:05 cytuj link zgłoś

   
(1 - 1)
50%
pierogi, krokiety, zmiel i zamróż jak nie chcesz dziś zjesc
gość gość 20.01.12, 11:06 cytuj link zgłoś

   
(1 - 1)
50%
pierogi krokiety zależy ile masz
gość mag 20.01.12, 11:06 cytuj link zgłoś

   
(4 - 2)
67%
potrawkę z kurczaka
gość stepmother 20.01.12, 11:07 cytuj link zgłoś

   
(2 - 1)
67%
Obierz mięso, przesmaż z pieczarkami i cebulką, dodaj śmietane i na makaron. Pycha.
gość gość 20.01.12, 11:08 cytuj link zgłoś

   
(4 - 4)
50%
Zmielić na łazanki, pierożki, krokiety itd. Nie wiem, jak kobieta, która zajmuje się domem, mogłaby pomyśleć o tym, by wyrzucić mięso rosołowe. Totalna niegospodarność.
gość gość 20.01.12, 11:09 cytuj link zgłoś

   
(1 - 4)
20%
ja rosołek robię na nogach kurzych potem biorę je do drugiego dania do ziemniaków i do jakiejś sałatki bądź surówki
gość kszzz 20.01.12, 11:09 cytuj link zgłoś

   
(3 - 2)
60%
My czasem robimy do takiego mięsa sosy, np. musztardowy, koperkowy albo chrzanowy. I to jemy z ziemniakami.
gość Cytrynka 20.01.12, 11:10 cytuj link zgłoś

   
(4 - 1)
80%
Rozdrobnić mięso, dodać surowe jajko, bułkę tartą, przyprawy i smażoną cebule, uformować kotlety, obtoczyć w jajku i bułce tartej i usmażyć jak mielone. Moim zdaniem te kotlety są lepsze niż typowe mielone, bo są delikatniejsze i mniej tłuste. Rozdrobnić mięso, dodać surowe jajko, bułkę tartą, przyprawy i smażoną cebule, uformować kotlety, obtoczyć w jajku i bułce tartej i usmażyć jak mielone. Moim zdaniem te kotlety są lepsze niż typowe mielone, bo są delikatniejsze i mniej tłuste.
gość gość 20.01.12, 11:13 cytuj link zgłoś

   
(1 - 1)
50%
stepmother
potrawkę z kurczaka

używam jeszcze warzywa z rosołu i zapikam z ryżem i ew. serem żółtym
gość gość 20.01.12, 11:15 cytuj link zgłoś

   
(1 - 1)
50%
możesz zrobić galarty :D do filiżanki wrzucasz groszek marchewkę ugotowaną zielone trochę i to mięsko pokrojone i zaleważ żelatyną ;d
możesz zrobić sałatkę 'warzywną' i z tym mięsem, możesz wrzucic na pizzę a stamtąd inaczej smakuje ;d możesz zrobić farsz z grzybkami i kapustą i ostro przemielić i będize pasta do posmarowania. możesz do jajecznicy wrzucić ;d oczywiście jak się smaży wszystko ;p możesz 'kebaba' zrobić z pokrojonym w kostkę tym mięsem ;d ja się wszystko wymiesza to nie poczuje nikt róznicy że to gotowane ;d
gość gość 20.01.12, 11:18 cytuj link zgłoś

   
(0 - 1)
0%
(co to za szmata minusy daje w każdym temacie... zazdrość cię zżera że ty bys na to nie wpadła?)
gość gość 20.01.12, 11:28 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
Nóżki w galarecie :) wyciagnij jeszcze marchewke i odlej troche rosołu i juz masz skladniki
gość gość 20.01.12, 16:37 cytuj link zgłoś


 
Zaloguj

Dodaj zdjęcia lub inne pliki »