Liczba pytań: 569995

Liczba odpowiedzi: 5755502

(4 odpowiedzi)
gość
Pytanie zadaje: gość [07.11.2011]

Przepis na pieczoną szynkę

Możecie podać jakiś sprawdzony przepis na szynkę pieczoną? Tylko żeby nie musiała leżeć w przyprawach do jutra, bo to ma być na dzisiejszy obiad :)
Dzięki :)

 

Myślicie, że mogę posypać cebulą, grzybami i brokułami? Bo chcę pokroić w plastry, przyprawić i dodać w/w składniki. Będzie pasować?
Dodano - 07.11.2011


Sortuj wg: najstarszych / najnowszych / najlepszych
Odpowiedzi
   
(0 - 0)
0%
no to jak nie będzie leżeć w przyprawach, to nie będzie zbyt dobra szynka, pewnych rzeczy się nie przeskoczy
ja mam świetny przepis, ale przygotowania trzeba zacząć już dwa dni wcześniej, bo szynka leży w marynacie 24 godziny, jest nakłuwana i nabijana czosnkiem, po leżakowaniu obkłada się ją boczkiem i piecze, potem studzi i zimną kroi w plastry (ciepła szynka przy krojeniu się rozpada, zimna się kroi doskonale i równo) plastry duszę i robię sos, a jak coś z szynki jeszcze zostaje to zostawiam tą część na kanapki - cienkie plasterki na świeży chlebek, z sosem tatarskim i ogórkiem - pycha :)
gość gość 07.11.11, 09:50 cytuj link zgłoś

   
(1 - 1)
50%
ja szynke robie tak- przyprawy ( cynamon, czosnek , sól, pieprz cayenne, albo ostra papryka, odrobina curry i kurkumy), pokrojona w cienkie plasterki cebula, i kilka kawałków jabłka wrzucam do rekawa razem z mięsem, zalewam to 1/2 szklanki bulionu lub wina/ciemnego piwa , robie w rekawie kilka dziurek, i wkładam do żaroodpornego naczynia( żeby się nie wylewało). Aha w szynce robie kilka nacięć ,żeby dobrze przeszła przyprawami;) wychodzi mega soczysta
gość gość 07.11.11, 09:49 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
gość
przypraw,natrzyj czosnkiem(jesli lubisz),do rekawa i do piekarnika.smacznego
tak ,mozsz podac to co napisałas bedzie pasowac.
gość gość 07.11.11, 09:41 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
przypraw,natrzyj czosnkiem(jesli lubisz),do rekawa i do piekarnika.smacznego
gość gość 07.11.11, 09:40 cytuj link zgłoś


 
Zaloguj

Dodaj zdjęcia lub inne pliki »