Liczba pytań: 587151

Liczba odpowiedzi: 5910797

Kategoria: Czas wolny
(18 odpowiedzi)
gość
Pytanie zadaje: gość [02.11.2011]

Pomysł na piersi z kurczaka

Która mamusia ma fajne pomysły na pierś z kurczaka w postaci obiadu?? chciałabym coś innego trochę.

Najlepsza odpowiedź
   
(2 - 0)
100%
ja ostatnio do panierki zamiast bułki dałam płatki kukurydziane i już było inaczej i smaczniej
gość  gość 02.11.2011 cytuj zgłoś


Sortuj wg: najstarszych / najnowszych / najlepszych
Pozostałe odpowiedzi
   
(2 - 0)
100%
ja ostatnio do panierki zamiast bułki dałam płatki kukurydziane i już było inaczej i smaczniej ja ostatnio do panierki zamiast bułki dałam płatki kukurydziane i już było inaczej i smaczniej
gość gość 02.11.11, 10:44 cytuj link zgłoś

   
(1 - 2)
33%
Coś innego od czego?
padme89 padme89   02.11.11, 10:44 cytuj link zgłoś

   
(1 - 1)
50%
gość
ja ostatnio do panierki zamiast bułki dałam płatki kukurydziane i już było inaczej i smaczniej
Ja daję siekane orzechy włoskie :)
padme89 padme89   02.11.11, 10:44 cytuj link zgłoś

   
(1 - 1)
50%
gość
ja ostatnio do panierki zamiast bułki dałam płatki kukurydziane i już było inaczej i smaczniej

ja zrobilam tak samo.pyszne byly.
gość gość 02.11.11, 10:45 cytuj link zgłoś

   
(1 - 2)
33%
devolaje- farsz masło prawdziwe i ser topiony pycha
faworki- kroisz cienkie plastry i przewijasz jak faworki , to na patyk i w płatki/bez płatków do frytkownicy
chińksie danie- piers w cienkie paski, marchew, seler, por i kapusta, ananas,wszystko w paski i podsmazyc najpierw marchew i seler, dodac reszte i chinską przyprawe- ale jej nie za duzo
gość gość 02.11.11, 10:47 cytuj link zgłoś

   
(3 - 2)
60%
Bierzesz surowe filety, lekko rozbijasz, przyprawiasz i układasz na blaszkę. Na patelni smażysz pokrojone w kosteczkę pieczarki z cebulką, to układasz na filetach, potem kładziesz łyżkę majonezu, trochę rozsmarowujesz. Wszystko posypać tartym serem po wierzchu i do piekarnika. Jak się piersi upieką, to jest gotowe.
gość gość 02.11.11, 10:48 cytuj link zgłoś

   
(1 - 0)
100%
ja robiłam ostatnio kopytka,buraczki i pierś z pieczarkami w sosie śmietanowo-ziołowym (pomysł na z winiary)
gość gość 02.11.11, 10:51 cytuj link zgłoś

   
(1 - 0)
100%
gość
Bierzesz surowe filety, lekko rozbijasz, przyprawiasz i układasz na blaszkę. Na patelni smażysz pokrojone w kosteczkę pieczarki z cebulką, to układasz na filetach, potem kładziesz łyżkę majonezu, trochę rozsmarowujesz. Wszystko posypać tartym serem po wierzchu i do piekarnika. Jak się piersi upieką, to jest gotowe.
fajnie, muszę spróbować.
gość stepmother 02.11.11, 10:53 cytuj link zgłoś

   
(1 - 1)
50%
padme89
gość
ja ostatnio do panierki zamiast bułki dałam płatki kukurydziane i już było inaczej i smaczniej
Ja daję siekane orzechy włoskie :)
a ja wsypuję jakąś przyprawę np curry albo do kebaba i całkiem inny smak ma ta panierka :) ostatnio pod koniec smażenia położyłam po plasterku sera żółtego takie coś innego a mężowi smakowało :)) coś innego jeszcze z piersi kurczaka - smakowite kąski mniam mniam :D
Andziulka87 Andziulka87   02.11.11, 10:55 cytuj link zgłoś

   
(1 - 0)
100%
Ja robiłam wczoraj te z reklamy. Piersi naciera się zgniecioną z olejem kostką rosołową i na patelnię (już bez dodatkowego tłuszczu). Nam bardzo smakowały : ))
gość Cytrynka 02.11.11, 10:55 cytuj link zgłoś

   
(1 - 0)
100%
stepmother
gość
Bierzesz surowe filety, lekko rozbijasz, przyprawiasz i układasz na blaszkę. Na patelni smażysz pokrojone w kosteczkę pieczarki z cebulką, to układasz na filetach, potem kładziesz łyżkę majonezu, trochę rozsmarowujesz. Wszystko posypać tartym serem po wierzchu i do piekarnika. Jak się piersi upieką, to jest gotowe.
fajnie, muszę spróbować.
Jest bardzo smaczne, nie przerażajcie się tym majonezem :) Ja pierwszy raz też nie byłam przekonana, ale okazało się, że jest PYCHA :)
gość gość 02.11.11, 10:55 cytuj link zgłoś

   
(1 - 0)
100%
Bierzesz cala piers i kroisz w kosteczki. Wrzucasz na patelnie zeby zrobila sie biala. Kiedy juz sie zrobi posypujesz carry i dolewasz wody. Po chwili dodajesz troche smietany ( gestej) a nastepnie troszke maki, zalezy jak gesty chcesz miec sos. Doprawiasz sola i pieprzem tak, zeby Ci smakowalo. Do tego ryz i smacznego.
gość gość 02.11.11, 10:56 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
kurczak a'la Strogonov :
pieczarki 30 dag,cebula 1 lub 2,papryka 2-3, ziemniaki 4-5, piersi z kurczka, papryka słodka mielona, koncentrat pomidorowy, śmietana, tłuszcz, mąka, przyprawy ( pieprz i sól)

kroisz pierś w kostkę dajesz przyprawy: sól, pieprz i paprykę, obtaczasz w mące i smażysz, przesmażasz cebulę, pieczarki i paprykę ( blanszujesz) wrzucasz wszystko do garnka i wlewasz wodę z przyprawami ( może być bulion)gotujesz,kroisz w kostkę ziemniaki, dodajesz, po pół godzinie dodajesz koncentrat ,gotujesz parę minut, doprawiasz,zestawiasz z ognia i doprawiasz na koniec śmietaną. gotowe
to jednogarnkowa potrawa, jesz jak gęstą zupę.
my uwielbiamy
gość gość 02.11.11, 10:59 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
http://www.dobramama.pl/pokaz/(...)iers_z_kurczaka

też coś fajnego było :)
gość gość 02.11.11, 11:00 cytuj link zgłoś

   
(1 - 1)
50%
gość
devolaje- farsz masło prawdziwe i ser topiony pycha faworki- kroisz cienkie plastry i przewijasz jak faworki , to na patyk i w płatki/bez płatków do frytkownicy chińksie danie- piers w cienkie paski, marchew, seler, por i kapusta, ananas,wszystko w paski i podsmazyc najpierw marchew i seler, dodac reszte i chinską przyprawe- ale jej nie za duzo
devolay z serkiem topionym??? popierdoliło cie?
gość gość 02.11.11, 11:40 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
gość
gość
devolaje- farsz masło prawdziwe i ser topiony pycha faworki- kroisz cienkie plastry i przewijasz jak faworki , to na patyk i w płatki/bez płatków do frytkownicy chińksie danie- piers w cienkie paski, marchew, seler, por i kapusta, ananas,wszystko w paski i podsmazyc najpierw marchew i seler, dodac reszte i chinską przyprawe- ale jej nie za duzo
devolay z serkiem topionym??? popierdoliło cie?
Fakt, faktem, że tak się nie godzi z devolajem, ale nie trzeba było przeklinać.
padme89 padme89   02.11.11, 14:20 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
gość
gość
devolaje- farsz masło prawdziwe i ser topiony pycha faworki- kroisz cienkie plastry i przewijasz jak faworki , to na patyk i w płatki/bez płatków do frytkownicy chińksie danie- piers w cienkie paski, marchew, seler, por i kapusta, ananas,wszystko w paski i podsmazyc najpierw marchew i seler, dodac reszte i chinską przyprawe- ale jej nie za duzo
devolay z serkiem topionym??? popierdoliło cie?
gość gość 13.07.12, 10:54 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
Przecież z serkiem topionym tez mozna decydencie, mozna dodac co sie chce nawet warzywa, lecz prawdziwy jest z maslem. Ale kazdy urozmaica bo nie bedzie jadl caly czas tego samego wiec + za kreatywnosc.
gość gość 13.07.12, 10:56 cytuj link zgłoś


 
Zaloguj

Dodaj zdjęcia lub inne pliki »