Liczba pytań: 593483

Liczba odpowiedzi: 5978024

(14 odpowiedzi)
gość
Pytanie zadaje: gość [15.12.2009]

Jak robicie barszcz wigilijny?

Jak wyżej:)Mam duzo startych buraków-dostałam z ekohodowli,obrałam,starłam i zamroziłam te wiórki-chce z nich zrobić barszcz,ale taki postny-na wigilię-macie sprawdzone przepisy?Noga ze mnie w kucharzeniu,wiec jakby co,dajcie proszę dokładne proporcje:)

Najlepsza odpowiedź
   
(2 - 0)
100%
piesekleszek
"z torebki je*ne" jak Doda hahaha

I za to lubię tego szurniętego pieska:D
gość  gość 15.12.2009 cytuj zgłoś


Sortuj wg: najstarszych / najnowszych / najlepszych
Pozostałe odpowiedzi
   
(1 - 1)
50%
jako ze to barszczyk bez miesa,bo we wigilie sie nie jada to daje 3 razy tyle warzyw jak do normalnego barszczu, i duzo burakow,lisc laurowy,ziele angielskie,2 zabki czosnku,sol,pieprz,przecedzam na koniec aby byl czysty i klarowny,na koniec jeszcze dodaje troche kwasku cytrynowego-jak kto woli moze dodac troche octu ja nie lubie wiec kwasek cytrynowy go mi zastapi.
gość gość 15.12.09, 18:21 cytuj link zgłoś

   
(1 - 1)
50%
moja tesciowa znowu dodaje jeszcze ze 4-5 ziarenek gozdzikow do barszczu -nie powiem ze zle smakuje ale na wigilie wole tradycyjny.
gość gość 15.12.09, 18:22 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
A ocet winny,balsamiczny,jabłkowy,czy jakiś ziołowy może być?Mam ich dużo różnych,bo mi znajomi przywieźli z Włoch takie różne,ale jak dotąd stoją ozdobnie tylko..Który najlepszy?Bo to takie naturalne,z jakichś tam eko ogrodów,czy sadów i moze bym wreszcie ich użyla.
gość gość 15.12.09, 18:24 cytuj link zgłoś

   
(1 - 3)
25%
Zrób z torebki-bedzie prościej i zawsze wyjdzie dobry!!!
gość gość 15.12.09, 18:25 cytuj link zgłoś

   
(1 - 1)
50%
gość
A ocet winny,balsamiczny,jabłkowy,czy jakiś ziołowy może być?Mam ich dużo różnych,bo mi znajomi przywieźli z Włoch takie różne,ale jak dotąd stoją ozdobnie tylko..Który najlepszy?Bo to takie naturalne,z jakichś tam eko ogrodów,czy sadów i moze bym wreszcie ich użyla.
tego nie wiem bo nie stosuje
gość gość 15.12.09, 18:27 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
Ocet jabłkowy!!Ja zawsze ja k gotuje barszcz dodaje jabłka
gość gość 15.12.09, 18:28 cytuj link zgłoś

   
(1 - 0)
100%
gość
Zrób z torebki-bedzie prościej i zawsze wyjdzie dobry!!!

No chyba ty żartujesz??Taki barszcz to tylko na kaca stosuje,w poranek bezdzietny,na jakimś wyjeździe jest genialny z rana,czyli około południa,ale poza tym to buraki,tarka i jazda:)
gość gość 15.12.09, 18:28 cytuj link zgłoś

   
(0 - 1)
0%
Ja właśnie nie lubię normalnego barszczu i wszyscy w domu są skazani na torebki,a ze już dawno znieśli post w Wigilię a ja nie lubię ani kapusty ani grzybów to już kupili mi uszka z mięskiem:D
mysia88 mysia88   15.12.09, 18:54 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
uwielbiam.pl
gość gość 15.12.09, 18:54 cytuj link zgłoś

   
(2 - 1)
67%
mysia88
Ja właśnie nie lubię normalnego barszczu i wszyscy w domu są skazani na torebki,a ze już dawno znieśli post w Wigilię a ja nie lubię ani kapusty ani grzybów to już kupili mi uszka z mięskiem:D
zniesli post we wigilie??
gość gość 15.12.09, 18:56 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
"z torebki je*ne" jak Doda hahaha
piesekleszek piesekleszek   15.12.09, 19:06 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
rasowasuka
mysia88
Ja właśnie nie lubię normalnego barszczu i wszyscy w domu są skazani na torebki,a ze już dawno znieśli post w Wigilię a ja nie lubię ani kapusty ani grzybów to już kupili mi uszka z mięskiem:D
zniesli post we wigilie??

No jakis czas temu,dziwne, ale tak,ja jednak dotrzymuje wiekowej tradycji
gość gość 15.12.09, 19:26 cytuj link zgłoś

   
(2 - 0)
100%
piesekleszek
"z torebki je*ne" jak Doda hahaha

I za to lubię tego szurniętego pieska:D [autor="piesekleszek"]"z torebki je*ne" jak Doda hahaha[/autor]
I za to lubię tego szurniętego pieska:D
gość gość 15.12.09, 19:34 cytuj link zgłoś

   
(0 - 0)
0%
mi wlasnie babcia mowila jak zrobic taki co oan zawsze przygotowuje na wigilie,,,,,,i ona obiera buraczki w plasterki albo wlasnie starte ma,,,zasypuje kwaskiem cytrynowy albo odrobina octu,,,,,,odstawia na jakis czas a potem zalewa woda i gotuje , a potem to juz przyprawy i jeszcze do smaku dolewa taki koncentrat w butelce do smaku...al powiedziala mi tez ze jak chce to na wywarze mozna zrobic........ale ja zrobie na pewno taki babciny bo uwielbiam wlasnie taki,,,mam nadzije ze wyjdzie,,,, no i dzis sie biore za lepienie uszek do barszczu......
gość margonia 15.12.09, 22:48 cytuj link zgłoś


 
Zaloguj

Dodaj zdjęcia lub inne pliki »