Liczba pytań: 587560

Liczba odpowiedzi: 5914795

(6 odpowiedzi)
gość
Pytanie zadaje: gość [16.05.2011]

Jak ugotować krupnik?

Bo nie mam pojęcia, a chciałabym jakis sprawdzony przpis:) Dziękuje bardzo:)

Najlepsza odpowiedź
   
(5 - 0)
100%
alessia09
ja gotuje przewaznie na skrzydelku z indyka albo nodze. do tego merchewka starta, pietruszka, seler, cebulka, ziemniaki i oczywiscie kasza (ja wole ta drobna) i gotuje dosc dlugo, aha i jeszcze ziele angielskie i lisc laurowy daje. na koncu podbijam smietana.





dokładnie tylko ja śmietany nie daję jakoś mi nie pasuje do krupniku a i natkę pietruszki po ugotowaniu tak sporo:) dzisiaj akurat gotowałam krupnik:)
alkenka  alkenka   16.05.2011 cytuj zgłoś


Sortuj wg: najstarszych / najnowszych / najlepszych
Pozostałe odpowiedzi
   
(3 - 4)
43%
gotuje wodę z warzywami i kostką rosołową, wrzucam na wrzatek kość z miesem ze schabu i gotuje, jak miesko bedzie gotowe wrzucam kasze (nie za duzo bo rośnie), jak kasza jest gotowa, dodaje smietany, doprawiam ziarenkami smaku, i swieżą pietruszką
gość gość 16.05.11, 14:29 cytuj link zgłoś

   
(5 - 0)
100%
alessia09
ja gotuje przewaznie na skrzydelku z indyka albo nodze. do tego merchewka starta, pietruszka, seler, cebulka, ziemniaki i oczywiscie kasza (ja wole ta drobna) i gotuje dosc dlugo, aha i jeszcze ziele angielskie i lisc laurowy daje. na koncu podbijam smietana.





dokładni e tylko ja śmietany nie daję jakoś mi nie pasuje do krupniku a i natkę pietruszki po ugotowaniu tak sporo:) dzisiaj akurat gotowałam krupnik:) [autor="alessia09"] ja gotuje przewaznie na skrzydelku z indyka albo nodze. do tego merchewka starta, pietruszka, seler, cebulka, ziemniaki i oczywiscie kasza (ja wole ta drobna) i gotuje dosc dlugo, aha i jeszcze ziele angielskie i lisc laurowy daje. na koncu podbijam smietana. [/autor]




dokładnie tylko ja śmietany nie daję jakoś mi nie pasuje do krupniku a i natkę pietruszki po ugotowaniu tak sporo:) dzisiaj akurat gotowałam krupnik:)
alkenka alkenka   16.05.11, 14:37 cytuj link zgłoś

   
(2 - 1)
67%
ja gotuje normalny wywar z warzyw i jakiegos miesa+cos wedzonego, bo daje lepszy smak. moze byc np. kawalek starego boczku, skora od boczku lub kawalek starej szynki. jak sie troche pogotuje, to wyjmuje pora (nienawidze, jak mi sie pozniej ciagnie w zupie) i wsypuje kasze "na oko". daje tez 2-3 grzyby do smaku. jak kasza jest gotowa to zupe wylaczam. nie zaciagam, bo po co dodawac sobie kalorii?
gość gość 16.05.11, 14:40 cytuj link zgłoś

   
(3 - 1)
75%
ja i nazej niż panie- oczywiście klasyczny wywar z warzyw i mięsa, lub kości ( zawsze biorę te od schabu) potem wrzucam kaszę pęczak, gotuję, robię zasmażkę na posmażonej w masełku cebulce- dodaję mieszam, 2 minuty na ogniu i pycha;)
gość gość 16.05.11, 14:41 cytuj link zgłoś

   
(3 - 0)
100%
gość
gotuje wodę z warzywami i kostką rosołową, wrzucam na wrzatek kość z miesem ze schabu i gotuje, jak miesko bedzie gotowe wrzucam kasze (nie za duzo bo rośnie), jak kasza jest gotowa, dodaje smietany, doprawiam ziarenkami smaku, i swieżą pietruszką

Jak się wywali świństwo czyli kostkę to bęzdzie ok.
gość gość 16.05.11, 16:01 cytuj link zgłoś

   
(2 - 0)
100%
Polecam Ci przepis mojej mamy , który sama stosuję jest naprawdę super. przepis mam na blogu a może znajdziesz jeszcze coś dla siebie")
mniami-mami.blogspot.com
gość mniami-mami 16.03.13, 21:08 cytuj link zgłoś


 
Zaloguj

Dodaj zdjęcia lub inne pliki »