Liczba pytań: 575753

Liczba odpowiedzi: 5810236

Kategoria: Zrób to sama
(3 odpowiedzi)
gość
Pytanie zadaje: gość [26.02.2011]

Jak zrobić modrą kapuste ?

taka śląska zasmażana ??

Najlepsza odpowiedź
   
(2 - 1)
67%
Po pierwsze to modrej sie nie zasmaża ,
wiec tak czerwoną kapustę szatkujesz i gotujesz ale nie za długo żeby sie nie rozgotowała,kawałek słoniny lub tłustego boczku kroisz w kostkę i wytapiasz,cebule szatkujesz w drobną kostkę,ugotowaną kapustę odcedzasz dodajesz cebulę wlewasz boczek lub słoninę razem ze skwarkami doprawiasz solą pieprzem i odrobiną octu albo cytryny by kapusta nabrała koloru ,szczypta cukru do smaku i gotowe.Smacznego
gość  gość 26.02.2011 cytuj zgłoś


Sortuj wg: najstarszych / najnowszych / najlepszych
Pozostałe odpowiedzi
   
(2 - 1)
67%
Po pierwsze to modrej sie nie zasmaża ,
wiec tak czerwoną kapustę szatkujesz i gotujesz ale nie za długo żeby sie nie rozgotowała,kawałek słoniny lub tłustego boczku kroisz w kostkę i wytapiasz,cebule szatkujesz w drobną kostkę,ugotowaną kapustę odcedzasz dodajesz cebulę wlewasz boczek lub słoninę razem ze skwarkami doprawiasz solą pieprzem i odrobiną octu albo cytryny by kapusta nabrała koloru ,szczypta cukru do smaku i gotowe.Smacznego Po pierwsze to modrej sie nie zasmaża ,
wiec tak czerwoną kapustę szatkujesz i gotujesz ale nie za długo żeby sie nie rozgotowała,kawałek słoniny lub tłustego boczku kroisz w kostkę i wytapiasz,cebule szatkujesz w drobną kostkę,ugotowaną kapustę odcedzasz dodajesz cebulę wlewasz boczek lub słoninę razem ze skwarkami doprawiasz solą pieprzem i odrobiną octu albo cytryny by kapusta nabrała koloru ,szczypta cukru do smaku i gotowe.Smacznego
gość gość 26.02.11, 10:58 cytuj link zgłoś

   
(1 - 1)
50%
ok dziekuje. nie moge całej główki ugotować ?? albo z lisci obrać ?
gość gość 26.02.11, 11:00 cytuj link zgłoś

   
(1 - 1)
50%
no raczej nie :)
ale jak masz krajalnice elektryczną to bardzo szybko pokroisz kapustę ja tak robię
gość gość 26.02.11, 11:02 cytuj link zgłoś


 
Zaloguj

Dodaj zdjęcia lub inne pliki »