Liczba pytań: 575879

Liczba odpowiedzi: 5811383

(11 odpowiedzi)
gość
Pytanie zadaje: gość [22.01.2011]

Sernik na zimno bez żelatyny

Polecacie jakiś przepis z którego korzystałyście na sernik na zimno bez żelatyny... ?

Najlepsza odpowiedź
   
(6 - 1)
86%
JA idę na łatwiznę kupuję taki w proszku dodaję serki homogenizowane,owoce i galaretkę biszkopty na spód.
malowanka  malowanka   22.01.2011 cytuj zgłoś


Sortuj wg: najstarszych / najnowszych / najlepszych
Pozostałe odpowiedzi
   
(6 - 1)
86%
JA idę na łatwiznę kupuję taki w proszku dodaję serki homogenizowane,owoce i galaretkę biszkopty na spód. JA idę na łatwiznę kupuję taki w proszku dodaję serki homogenizowane,owoce i galaretkę biszkopty na spód.
malowanka malowanka   22.01.11, 15:15 cytuj link zgłoś

   
(6 - 1)
86%
dlaczego bez zelatyny?
gość gość 22.01.11, 15:16 cytuj link zgłoś

   
(5 - 0)
100%
gość
dlaczego bez zelatyny?


bo akurat mieszkam na wiosce a w sklepie tutaj niestety brakło żelatyny.... i pytam, o wiem że takie są serniki bez żelatyny. tak samo jak nie mogę kupić uttaj sernika na zimno o którym pisze malowanka... :/
gość gość 22.01.11, 15:18 cytuj link zgłoś

   
(6 - 1)
86%
To tzw. "chatka puchatka" - 3 paczki herbatnikow prostokatnych, 60 dkg
twarogu, kostka masla, 3 zoltka, szklanka cukru pudru, duza lyzka kakao,
dodatki smakowe (aromat rumowy, pomaranczowy, bakalie itp.).
twarog najlepiej zmielic w malakserze, dodac zoltka i cukier miksujac do
rownomiernego wymieszania.
odlozyc pol szklanki masy i wymieszac ja z kakao.
na rozlozonej na stole folii spozywczej rozsmarowac mase kakaowa, ukladac na
tym w 3 rzedach herbatniki - najlepiej podzielic wszystkie na 2 czesci, na
herbatniki wylozyc mase twarogowa i zlozyc calosc w trojkat.
obrocic aslosc kilka razy, coby sie twarog lepiej rozlozyl i do lodowki na
noc.
przed podaniem odwijamy folie - masa kakaowa przylepia sie do herbatnikow i
udaje polewe, kroimy na plasterki i podajemy zainteresowanym.
gość myszka78 22.01.11, 15:19 cytuj link zgłoś

   
(4 - 1)
80%
sroczka9
gość
dlaczego bez zelatyny?


bo akurat mieszkam na wiosce a w sklepie tutaj niestety brakło żelatyny.... i pytam, o wiem że takie są serniki bez żelatyny. tak samo jak nie mogę kupić uttaj sernika na zimno o którym pisze malowanka... :/
Moja mama dodawała galaretkę rozpuszczoną do masy.Dokładnie dzielila na trzy części do każdej dodawała inny kolor.Wychodził sernik trzykolorowy.Galaretka zastępowała żelatynę i sernik tężał.Na wierzch normalnie tylko galaretkę.
malowanka malowanka   22.01.11, 15:21 cytuj link zgłoś

   
(3 - 0)
100%
malowanka
sroczka9
gość
dlaczego bez zelatyny?


bo akurat mieszkam na wiosce a w sklepie tutaj niestety brakło żelatyny.... i pytam, o wiem że takie są serniki bez żelatyny. tak samo jak nie mogę kupić uttaj sernika na zimno o którym pisze malowanka... :/
Moja mama dodawała galaretkę rozpuszczoną do masy.Dokładnie dzielila na trzy części do każdej dodawała inny kolor.Wychodził sernik trzykolorowy.Galaretka zastępowała żelatynę i sernik tężał.Na wierzch normalnie tylko galaretkę.

dokładnie ,tak też można zrobić:)widziałam kiedyś przepis rozpuszczona galaretka+ serek homo i 3 warstwy tak zrobione
gość myszka78 22.01.11, 15:23 cytuj link zgłoś

   
(4 - 1)
80%
malowanka
sroczka9
gość
dlaczego bez zelatyny?


bo akurat mieszkam na wiosce a w sklepie tutaj niestety brakło żelatyny.... i pytam, o wiem że takie są serniki bez żelatyny. tak samo jak nie mogę kupić uttaj sernika na zimno o którym pisze malowanka... :/
Moja mama dodawała galaretkę rozpuszczoną do masy.Dokładnie dzielila na trzy części do każdej dodawała inny kolor.Wychodził sernik trzykolorowy.Galaretka zastępowała żelatynę i sernik tężał.Na wierzch normalnie tylko galaretkę.

dziękuję , chyba właśnie tak zrobię, na spód położę biszkopty potem 2 serki wymieszam z 1 galaretką, zastygną , kolejne dwa serki z drugą galaretką - zastygną ina werzch zaleje owoce brzoskwiń tężejącą galaretką - ciekawe jak wyjdzie ?? ;-)
gość gość 22.01.11, 15:24 cytuj link zgłoś

   
(3 - 0)
100%
sroczka9
malowanka
sroczka9
gość
dlaczego bez zelatyny?


bo akurat mieszkam na wiosce a w sklepie tutaj niestety brakło żelatyny.... i pytam, o wiem że takie są serniki bez żelatyny. tak samo jak nie mogę kupić uttaj sernika na zimno o którym pisze malowanka... :/
Moja mama dodawała galaretkę rozpuszczoną do masy.Dokładnie dzielila na trzy części do każdej dodawała inny kolor.Wychodził sernik trzykolorowy.Galaretka zastępowała żelatynę i sernik tężał.Na wierzch normalnie tylko galaretkę.

dziękuję , chyba właśnie tak zrobię, na spód położę biszkopty potem 2 serki wymieszam z 1 galaretką, zastygną , kolejne dwa serki z drugą galaretką - zastygną ina werzch zaleje owoce brzoskwiń tężejącą galaretką - ciekawe jak wyjdzie ?? ;-)
Na pewno wyjdzie i będzie pyszne:)
malowanka malowanka   22.01.11, 15:25 cytuj link zgłoś

   
(5 - 2)
71%
malowanka-ślicznie dziękuję :-) zabieram się za robienie, póki mały śpi :-) mąż przyjedzie będzie miał niespodziewajkę :-)
gość gość 22.01.11, 15:34 cytuj link zgłoś

   
(2 - 0)
100%
Ja kiedys jadlam pyszny serniczek u cioci, przepis bardzo latwy, gotujesz wg przepisu galaretke, jak bedzie sie leciutko scinac dodajesz serek homogenizowany(caly, taki150-200g) i miksujesz. Tak nalewasz kolejne warstwy, tylko trzeba poczekac az ta z serkiem juz zastygnie i robisz nastepna(galaretka+serek). Efekt wspanialy, jak wezmiesz pare galaretek o roznych kolorach to serniczek tez taki kolorowy, do tego na dno mozesz dac np. spod tortowy, albo pokruszone biszkopty, owoce. Naprawde polecam
gość gość 22.01.11, 15:50 cytuj link zgłoś

   
(1 - 0)
100%
ja kupuje sernik na zimno w BIEDRĄCE tani i dobry
KasiaT86 KasiaT86   22.01.11, 18:36 cytuj link zgłoś


 
Zaloguj

Dodaj zdjęcia lub inne pliki »