Liczba pytań: 588801

Liczba odpowiedzi: 5926889

(8 odpowiedzi)
ami
Pytanie zadaje: ami   [08.12.2010]

Jaki sos do zapiekanki ziemniaczanej?

próbuje i próbuję zrobić własny sos do takiej zapiekanki a wcale nie wychodzi:( zawsze robię beszamelowy maslo+mąka+mleko. a wy jaki robicie??

Pokaż odpowiedzi użytkownika (1) »

Najlepsza odpowiedź
   
(6 - 0)
100%
Do wykonania sosu będzie potrzebne nam 3/ 4 litra mleka (ja używa mleka 3,2%). Kolejnym bardzo ważnym produktem jest mąka, której potrzebujemy raptem 3 łyżki. Ale taka ilość potrafi pokrzyżować nam szyki jeśli nie umiejętnie ją dodamy. Subtelnego smaku dodadzą 3-4 łyżki prawdziwego masła. Nie wiem jak wy ale ja uwielbiam zapach ziół i dlatego mój sos beszamelowy pachnie ziołami prowansalskimi. Nie zapomnij troszeczkę posolić i popieprzyć .
gość  gość 26.11.2011 cytuj zgłoś


Sortuj wg: najstarszych / najnowszych / najlepszych
Pozostałe odpowiedzi
   
(2 - 1)
67%
smietana z jajkiem mozesz dodac zolty ser ser tarty
gość gość 08.12.10, 16:05 cytuj link zgłoś

   
(5 - 2)
71%
czosnkowy. zwykły a pyszny
gość gość 08.12.10, 16:07 cytuj link zgłoś

   
(2 - 4)
33%
gość
czosnkowy. zwykły a pyszny
jak go przygotować:) ja to amator w kuchni:)
ami ami   08.12.10, 16:21 cytuj link zgłoś

   
(2 - 1)
67%
smietana, majonez łyżka , kilka ząbków czosnku, sól, pieprz, i tyle wsadzić do lodówki na troche zeby się przejadło :D
gość gość 08.12.10, 16:28 cytuj link zgłoś

   
(2 - 1)
67%
gość
smietana, majonez łyżka , kilka ząbków czosnku, sól, pieprz, i tyle wsadzić do lodówki na troche zeby się przejadło :D


ja na jogurcie nat robie.tak samo smakuje a zdrowsze
gość gość 08.12.10, 16:33 cytuj link zgłoś

   
(3 - 1)
75%
gość
gość
smietana, majonez łyżka , kilka ząbków czosnku, sól, pieprz, i tyle wsadzić do lodówki na troche zeby się przejadło :D


ja na jogurcie nat robie.tak samo smakuje a zdrowsze


nie smakuje tak samo...
lala1234 lala1234   08.12.10, 16:57 cytuj link zgłoś

   
(2 - 4)
33%
śmietana,ser żółty starty,trójkącik sera topionego,sól,pieprz,gałka muszkatołowa.
gość gość 08.12.10, 17:02 cytuj link zgłoś

   
(6 - 0)
100%
Do wykonania sosu będzie potrzebne nam 3/ 4 litra mleka (ja używa mleka 3,2%). Kolejnym bardzo ważnym produktem jest mąka, której potrzebujemy raptem 3 łyżki. Ale taka ilość potrafi pokrzyżować nam szyki jeśli nie umiejętnie ją dodamy. Subtelnego smaku dodadzą 3-4 łyżki prawdziwego masła. Nie wiem jak wy ale ja uwielbiam zapach ziół i dlatego mój sos beszamelowy pachnie ziołami prowansalskimi. Nie zapomnij troszeczkę posolić i popieprzyć . Do wykonania sosu będzie potrzebne nam 3/ 4 litra mleka (ja używa mleka 3,2%). Kolejnym bardzo ważnym produktem jest mąka, której potrzebujemy raptem 3 łyżki. Ale taka ilość potrafi pokrzyżować nam szyki jeśli nie umiejętnie ją dodamy. Subtelnego smaku dodadzą 3-4 łyżki prawdziwego masła. Nie wiem jak wy ale ja uwielbiam zapach ziół i dlatego mój sos beszamelowy pachnie ziołami prowansalskimi. Nie zapomnij troszeczkę posolić i popieprzyć .
gość gość 26.11.11, 14:58 cytuj link zgłoś


 
Zaloguj

Dodaj zdjęcia lub inne pliki »