Liczba pytań: 733870

Liczba odpowiedzi: 6941840

(8 odpowiedzi)
gość
Pytanie zadaje: gość [08.12.2010]

Jaki sos do zapiekanki ziemniaczanej?

próbuje i próbuję zrobić własny sos do takiej zapiekanki a wcale nie wychodzi:( zawsze robię beszamelowy maslo+mąka+mleko. a wy jaki robicie??

Najlepsza odpowiedź
   
(15 - 4)
79%
czosnkowy. zwykły a pyszny
gość  gość 08.12.2010 cytuj zgłoś


Sortuj wg: najstarszych / najnowszych / najlepszych
Pozostałe odpowiedzi
   
(12 - 3)
80%
smietana z jajkiem mozesz dodac zolty ser ser tarty
gość gość 08.12.10, 16:05 cytuj link zgłoś

   
(15 - 4)
79%
czosnkowy. zwykły a pyszny czosnkowy. zwykły a pyszny
gość gość 08.12.10, 16:07 cytuj link zgłoś

   
(13 - 4)
76%
gość
czosnkowy. zwykły a pyszny
jak go przygotować:) ja to amator w kuchni:)
gość gość 08.12.10, 16:21 cytuj link zgłoś

   
(12 - 2)
86%
smietana, majonez łyżka , kilka ząbków czosnku, sól, pieprz, i tyle wsadzić do lodówki na troche zeby się przejadło :D
gość gość 08.12.10, 16:28 cytuj link zgłoś

   
(12 - 2)
86%
gość
smietana, majonez łyżka , kilka ząbków czosnku, sól, pieprz, i tyle wsadzić do lodówki na troche zeby się przejadło :D


ja na jogurcie nat robie.tak samo smakuje a zdrowsze
gość gość 08.12.10, 16:33 cytuj link zgłoś

   
(12 - 3)
80%
gość
gość
smietana, majonez łyżka , kilka ząbków czosnku, sól, pieprz, i tyle wsadzić do lodówki na troche zeby się przejadło :D


ja na jogurcie nat robie.tak samo smakuje a zdrowsze


nie smakuje tak samo...
lala1234 lala1234   08.12.10, 16:57 cytuj link zgłoś

   
(12 - 4)
75%
śmietana,ser żółty starty,trójkącik sera topionego,sól,pieprz,gałka muszkatołowa.
gość gość 08.12.10, 17:02 cytuj link zgłoś

   
(13 - 3)
81%
Do wykonania sosu będzie potrzebne nam 3/ 4 litra mleka (ja używa mleka 3,2%). Kolejnym bardzo ważnym produktem jest mąka, której potrzebujemy raptem 3 łyżki. Ale taka ilość potrafi pokrzyżować nam szyki jeśli nie umiejętnie ją dodamy. Subtelnego smaku dodadzą 3-4 łyżki prawdziwego masła. Nie wiem jak wy ale ja uwielbiam zapach ziół i dlatego mój sos beszamelowy pachnie ziołami prowansalskimi. Nie zapomnij troszeczkę posolić i popieprzyć .
gość gość 26.11.11, 14:58 cytuj link zgłoś


 
Zaloguj

Dodaj zdjęcia lub inne pliki »